NyheterTävlingar

Därför lämnar caddien Tiger Woods

Tiger Woods caddie Joe LaCava har gått i halvpension sedan Tiger Woods fick sina skador efter bilolyckan i februari. Woods håller på att återhämta sig och har inte släppt några nyheter om sin comeback.

Tidigare, när Woods var sjukskriven med en ryggskada, fick LaCava en drös förfrågningar om han var tillgänglig för arbete, men han vägrade artigt att gå caddie för någon annan.

Vid en av Tiger Woods svåraste ögonblick vägrade hans caddie att ta ett annat jobb, och Woods belönade La Cavas lojalitet genom att fortsätta betala honom. Enligt Insider har golfstjärnan gång på gång sagt att det är ok att La Cava arbetar för någon annan.

Många skador satte stopp för arbetet

Den trogne caddien har stått vid sin chefs sida i alla väder. Det har varit år osäkerhet kring Tiger Woods på grund av de många ryggoperationerna. När han sedan krossade foten och benet i bilkraschen i februari 2021, har det inte varit mycket att göra för La Cava.

Showtime

Men nu är det plötsligt dags att göra ett inhopp i rampljuset igen, enligt Golf Digest. Joe La Cava tar nytt uppdrag. I veckan går han caddie åt 29-årige Patrick Cantlay på Liberty National Gold Club för The Northern Trust i Jersey City, New Jersey, det första av tre FedEx Cup -slutspel.

Cantlays vanliga caddie, Matt Minister, som var med vid Cantlays senaste seger på The Memorial i juni, är avstängd efter att ha testat positivt med COVID-19.

Vad gör en caddie?

I grunden är caddien en slags assistent, som ska hjälpa spelaren med alla praktiska detaljer under tävlingen så att han eller hon kan koncentrera sig helt på spelet och golfen. Det innefattar till exempel att bära golfbagen, att serva spelaren med klubbor, att sköta om klubborna (till exempel genom att göra rent klubborna efter slagen och hålla greppen torra om det regnar), att kratta bunkrar och att lägga tillbaka uppslagna grästorvor.

Mental coach

Enligt Golfstatistik.se fungerar caddien också som en slags mental coach under tävlingen, håller spelarens humör uppe och ser till att han eller hon är fokuserad. Om caddien är professionellt utbildad, och spelaren ber om det, kan han eller hon också hjälpa till med att stega upp mått, läsa linjer och rikta in spelaren.

Exakt vad jobbet som caddie innebär beror på vilka kunskaper caddien har, och vad spelaren förväntar sig från sin caddie.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights