Golfbanor utomlandsNyheter

Avslappnad lyx i Ras al-Khaimah

Lyxigt boende med kulinariska sensationer, fin golf, fartfyllda aktiviteter och pärlodlingar. Ras al-Khaimah är Förenade arabemiratens mer avslappnade turistdestination.

När ett erbjudande om att spela Pro-Am på Europatouren i Ras al-Khaimah damp ned i mailboxen fick jag googla för att lära mig mer. Namnet betyder ”tältets topp” och är det nordligaste av de sju emiraten i Förenade arabemiraten, bara en kort resa från flygplatsen i Dubai.

Sebastian Söderberg i god form

Efter sen incheckning och några timmars sömn på lyxiga Waldorf Astoria ringer klockan tidigt och det är dags att gå den korta promenaden till Europatourbanan Al-Hamra och pegga upp i celebert sällskap: självaste Sebastian Söderberg! Som en av de hetare svenskarna på DP World Tour är det en ren fröjd att se hans långa och raka slag med en finess och känsla på och kring greenerna utöver det vanliga.

Banan är en ganska trevlig upplevelse med mjuka unduleringar och en hel del vatten i spel. Vinden styr hålens svårighetsgrad i stor utsträckning och det kan bli omväxlande gasa och bromsa för den som vill scora här. Några par 5-hål och ett par korta par 4 är roliga att spela, men det gäller att hålla sig på banan – strax utanför fairway finns en liten ruffsträng och sedan är det öken som gäller. Och där är det också öken att ligga!

Hisnande äventyr och lugn tur på vattnet

Medan Söderberg spelar hem en niondeplats och drygt 45 000 euro med 67-69-69-67 fick jag och några andra journalister uppleva lite mer av vad Ras al-Khaimah har att erbjuda. Adrenalinsökande kan prova ett hisnande zipline-äventyr på Jebel-Jais topp, nästan tvåtusen meter över havet. Det tar en stund att få på sig all utrustning och spänna in sig, men sedan går det snabbt. Det är världens längsta zipline, men med hastigheter på uppåt 160 km/h går det över på några minuter.

Det tar en stund att få ned pulsen efteråt och vi rullar längs den vindlande vägen tillbaka ned mot havsnivån och ut till kusten. Efter en långsam båttur ut till en Suwaidi Pearls pärlfarm där lokalbefolkningen bedrivit pärlodling och dykt efter pärlor i hundratals år. Utöver historien får vi också lära oss hur pärlor skapas och hur ostronen bidrar till ekosystemet i havet.

Kulinarisk upplevelse i världsklass

Utöver de lyxiga rummen med fin havsutsikt har Waldorf Astoria i Ras al-Khaimah också tre makalöst bra restauranger. I bottenvåningen finns den italienska restaurangen Azure, där spanske stjärnkocken Samuel Moreno skapat en medelhavsinspirerad meny i Michelin-klass. Lite Patatas bravas, en utsökt tryffelrisotto och lite citronsorbet blir en enkel, men ack så god trerättersmåltid här.

En våning upp finner vi köttrestaurangen Lexington, min personliga favorit. Här är det fine dining på hög nivå med Wagyu-kött på menyn. Det fantastiskt marmorerade köttet kan vara det godaste jag någonsin ätit och den vassa kniven jag fått välja ur en konstnärligt designad låda är helt överflödig när den otroligt möra köttbiten ska skäras. Efterrätten i form av en chokladfondant är syndigt god, men ändå nästan onödig efter den fantastiska huvudrätten.

Den tredje restaurangen är Umi, med traditionella och moderna japanska smaker. Här handlar det om Teppanyaki, där kocken tillagar rätterna precis framför oss och bjuder på lika delar show och smaksensation. Lite misosoppa, en wasabismörad pilgrimsmussla och en wagyu-köttbit med yakinikusås följs av en Matcha-cheesecake som uppfriskande pricken över i och avslutning på en kort, men intensiv resa till ”tältets topp”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights