Nyheter

Balance Golf etablerar sig i Japan

Sedan 2007 har Balance Golf byggt upp ett revolutionerande system för att optimera varje golfares sving utifrån deras unika kroppstyper och fysiska förmågor. Konceptet kombinerar avancerad biomekanik, sensorteknologi och personlig coaching i syfte att öka prestandan på golfbanan, minska risken för skador och främja långsiktig hälsa.

Balance Golf är idag Sveriges största gemensamma golfutvecklingsverksamhet och tar nu sitt världsunika koncept till Japan tillsammans med en av landets ledande leverantörer av golfteknologi, Enjoy Golf & Sport Inc. Ambitionen är att erbjuda Japans Golfklubbar och golfcoacher Balance Golf’s digitala plattformar samt utbildningskoncept med målet att sprida den individanpassade golfsvingen till Japans alla golfspelare.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få lansera vårt unika koncept till den japanska marknaden och påbörja vår globala expansion. De första japanska Balance Gold Coacherna har påbörjat sin certifiering och vi vet att de redan är i gång och erbjuder personligt stöd för att säkerställa att varje japansk golfare ska nå sin fulla potential. Under våren 2024 sker den stora lanseringen då vi kommer vara på plats och hålla ett flertal event på olika platser i landet, säger Erik Blomqvist, grundare av Balance Golf.

Etableringen i Japan är starten på en global expansion och enligt lagd strategi där Asien, med sitt stora golfintresse i kombination med teknologiutveckling, är en perfekt marknad.

– Vi har redan dialoger med andra länder i Asien och förväntar oss att lansera nästa marknad redan under våren, avslutar Erik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights