Golfbanor i FinlandNyheter

GolfStar köper fyra golfanläggningar i Finland

GolfStar förvärvar genom moderbolaget Caddies Europe AB fyra 4 golfanläggningar i Finland från GoGolf konkursbo. Det innebär att GolfStar 2024 tar över operatörskapet och all drift av Hirvensalon Golf i Åbo samt Leppävaara Range, Megarange och 27-hålsbanan Kurk Golf runt Stor-Helsingfors.

 – Förvärvet ger GolfStar och Caddies ett nytt snabbt och starkt fotfäste i Finland. Detta gör att vi nu kan erbjuda koncernens alla golfspelstjänster både till finska golfspelare och till finska golfbaneägare vilket är Caddies affärsidé. Kanske bäst blir det ändå för alla golfare när de nu kan spela fritt, året runt, på över 20 golfbanor i Sverige, Finland och Spanien. Detta erbjudande är unikt och ligger helt i linje med vår affärsstrategi att ”Transformera golfen in i nutiden i Norden och Spanien”, säger Tony Trigell, CEO Caddies Europe AB.

 – Att nu GolfStar operationellt tar över dessa anläggningar och etablerar sig i Finland, är fantastiskt, säger Tuomas Snäkin, tillträdande CEO GolfStar Finland. Det Caddies genom GolfStar gjort för golfen, golfbaneägare och golfare de senaste 10 åren i Sverige är otroligt bra och att de nu också ser möjligheten att etablera sig i Finland förändrar även marknaden positivt här. Nu planerar vi för denna säsong samtidigt som vår strategiska målsättning är att fortsätta växa med fler golfanläggningar runt Stor-Helsingfors och Åbo, fortsätter Tuomas.

GolfStar är norra Europas största MCO ”Multi Course Operator” och driver i egen regi totalt 22 golfbanor fördelade på 14 anläggningar runt Storstockholm, en anläggning i Spanien samt numera även fyra golfanläggningar i Finland och har totalt över 50 000 medlemmar. I Caddies koncern ingår GolfStar samt Cloud Golf Club, TopTee Greenkeeping AB, SmartGolfa, Greenfee Outlet och Golfresan on Tour.

– GolfStar har som affärsidé att erbjuda golfare i Norden och Spanien ett brett utbud av smarta och prisvärda golfspelsmöjligheter som genom våra plus 20 golfbanor ökar enkelheten för alla typer golfspelare till golfspel. Etableringen i Finland innebär att vi nu erbjuder våra kunder ännu mer ”Mest golf för pengarna” och möjligheten till att spela golf, året-runt i tre olika länder. Därtill får även våra finska medlemmar tillgång till GolfStar Travel, vilket innebär fördelaktiga priser på ”Stay & Play” paket på flera av våra utvalda anläggningar i Spanien, avslutar Stefan Brikell, Market Director på GolfStar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights