Bästa tacon till fredagsmyset och golfen i Mexiko
Varje vecka har ju en fredag. Här serverar Golfbladet recept på två supergoda tacos från Santa Maria, en vego och en med pulled pork. Så passande att ha något lättlagat och smakrikt i texmex-väg till tv-sändningarna från golftävlingen som spelas just i Mexiko, eller hur? Proffsen håller för fullt på att kämpa om segern i 2022 World Wide Technology Championship på Mayakoba.
Pulled pork tacos med kålsallad och picklad rödlök
Ingredienser:
Pulled Pork
500 g benfri fläskkarré
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix Hot Cayenne
Aluminiumfolie
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
Santa Maria Chili Mayo
1 kruka koriander
Gör så här:
• Värm ugnen till 175 °C.
• Gnid in köttet med kryddmixen och slå in i aluminiumfolie.
Tillaga i ugnen i minst 80 minuter.
• Låt köttet vila och dra sedan isär det med två gafflar.
• Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt.
Låt vila 30 minuter.
• Strimla kålen.
• Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, pulled pork,
picklad rödlök, chilimayo och koriander.
Pulled vego med kålsallad och picklad rödlök
Ingredienser:
400 g pulled vego eller vegofärs, naturell
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 msk rapsolja
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
Chilimayo
1 dl vegansk mayo
0,5 msk sriracha
Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
1 kruka koriander
Gör så här:
• Stek vegoproteinet i rapsoljan. Tillsätt kryddmixen.
• Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt.
Låt vila 30 minuter.
• Strimla kålen.
• Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål,
vegoproteinet, picklad rödlök, chilimayo och koriander.