Nyheter

Jordan Spieth åter på banan efter covid-19

Jordan Spieth såg fram emot två veckors ledighet efter The Masters. Han mådde prima och siktade på att börja spela på PGA-touren igen. Då drabbades han av feber och halsont.
– Jag testade mig för Covid-19 och det visade sig att jag blivit smittad av viruset, berättar den 28-årige amerikanen.

Vilken besvikelse! Just som alla svårigheter kändes så långt borta. Från att ha varit nästan uträknad har Spieth sakta men säkert kommit tillbaka och klättrat på världsrankingen.

Vann ingenting

Den tunga perioden i livet verkade ha blåst bort. I nästan fyra år hade Jordan Spieth från Texas inte vunnit en enda tävling, och det fick honom att dala på den officiella världsgolfrankingen till 92:e plats, hans lägsta pinnhål på listan sedan 2012.

Jordan Spieth

Jordan Spieth såg fram emot semestern. Då drabbades han av covid-19!

Svackan började när amerikanen skadade sig på gymmet 2018. Han lyfte vikter och skadade vänster hand.
– Jag ville inte operera mig utan valde istället att ändra mitt grepp och min sving för att minska smärtan i bollträffen, har han berättat i en intervju.

Tuff tid för Texasfödde Spieth

Det blev ingen lyckad förändring och skadan i handleden blev starten till Spieths dåliga golf och en formsvacka som varade i flera år. Perioden blev tuff för Spieth, som legat i topp på världsrankingen och vunnit tre majortävlingar och FedEx Cup 2015.

Det började så bra för Texasfödde Spieth, som utsågs till årets rookie 2013 och avslutade 2014 som nia på världsrankingen. Med en magisk förstaplats på världsrankingen var det många som räknade med honom som ”the next one”, spelaren som definitivt kunde axla Tiger Woods mantel som golfens självklara nummer ett.

Förväntades efterträda Tiger Woods på golfarenan

År 2009 och 2011 vann Spieth U.S. Junior Amateur, vilket gör honom tillsammans med Tiger Woods de enda som har vunnit tävlingen två gånger. Golfens nye stjärna spåddes en lysande framtid och rekorden haglade. Det var en makalös talang och golfvärlden häpnade över hans puttning. Ingen var bättre på green.

Jordan Spieth har varit megapopulär bland åskådarna på tävlingarna och publikens favorit. Han är ung, sund, ser trevlig ut och är lite av grannpojken i huset bredvid.

Spieth har varit rankad som världsetta enligt den officiella världsrankingen. Han har vunnit tre majortävlingar och FedEx Cup 2015.

Nu har det blivit vila i Corona-karantän för amerikanen.
– Det var illa i en och en halv dag och därefter var det bara irriterande. Jag tappade energi och hade problem med bihålorna. Sen fick jag tillbaka min styrka och den senaste veckan har det varit som att ingenting hade hänt, sa Spieth inför veckans AT&T Byron Nelson.

Frisk och på banan igen

Tävlingen spelas i hans hemstad Dallas. Jordan är frisk igen och kan förhoppningsvis få lite semester snart. I sommar fyller Dallas-grabben 28 år den 27 juli och paret firar treårig bröllopsdag. Jordan gifte sig med Annie Verret 2018. De har känt varandra sedan barndomen.

Jordan Spieth Annie Varret

Annie och Jordan träffades på gymnasiet i Texas och trots att de gick på olika universitet, har de varit tillsammans sedan dess.

Numera har lever de med stil. Jordan Spieth har med sina enorma segerpengar köpt en Texas-herrgård i sin hemstad Dallas för 60 miljoner.

Läs mer om Jordan Spieth här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights