NyheterTävlingar

Henley och Oosthuizen delar ledningen i U.S. Open

När dimman äntligen lättade över Torrey Pines på torsdagen var det en välbekant majorexpert som lyste starkast av alla. Brooks Koepka. Är det dags för majors, och kanske framförallt U.S. Open, då finns han med i täten.

Sjätte rundan

Med en enkel plan och ett som vanligt gediget utförande gick han två under par och förlängde därmed sitt otroliga rekord i U.S. Open. Det här var Koepkas sjätte runda i rad under 70 slag i majorn som anses vara det tuffaste testet inom golf.

– Jag har en bra spelplan, jag är fokuserad, vet vad jag ska göra där ute och försöker inte göra något jag inte kan. Det mesta handlar om disciplin under U.S. Open, sa Koepka efteråt.

En tuff bana blev ännu tuffare

Starten sköts fram 90 minuter på grund av dimman som lagt sig över banan på morgonen. 36 spelare hann inte spela klart det första varvet. En av dem var Louis Oosthuizen vars fina spel från PGA Championship fortsätter. Sydafrikanen är fyra under par med två hål kvar att spela och han delar ledningen med amerikanen Russell Henley som spelar Torrey Pines för första gången på sju år.

Russell Henley.

Den redan tuffa banan blev ännu tuffare tack vare vinden som kom in under dagen.

– Om det blåser såhär hela veckan, kommer det bli en galet tuff vecka, men å andra sidan är det ju U.S. Open och det ska ju vara tufft då, sa Henley efter sin fina öppningsrunda.

Henley avslutade med en birdie på det sista hålet och tog därmed ledningen i klubbhuset, ett slag före Fransesco Molinari och Rafa Cabrera Bello. Slaget efter jagar ett antal storstjärnor som prickat toppformen lagom till U.S. Open. San Diego-sonen Xander Schauffele, världstrean Jon Rahm, Mastersvinnaren Hideki Matsuyama och dubble U.S. Open-vinnaren Brooks Koepka är alla två under par.

Kämpigt på tuffa banan

Men det fanns även några som hade det kämpigt på Torrey Pines.

Den tidigare U.S. Open-vinnaren Webb Simpson var tvungen att göra birdie det sista hålet för att bryta 80. Jordan Spieth öppnade med en 77:a vilket gör att han är 25 över par på sina fyra senaste U.S. Open-rundor. Max Homa fyrputtade från fem meter för en trippelbogey och kom in på 76 slag.

Bryson DeChambeu fick kämpa hårt på Torrey Pines på torsdagen.

Försvarande mästaren Bryson DeChambeau tillbringade mycket av sin tid under den första rundan i ruffen. Han gick dock de sista fem hålen två under par och kom in på 73 slag. Phil Mickelson som fyllde 51 år i onsdags inledde med 75 slag på Torrey Pines i jakten på sin efterlängtade U.S. Open-titel.

– Jag gjorde i alla fall inga dubbelbogeys idag. Men å andra sidan gjorde inte många birdies, summerade Mickelson sin runda.

Enkelt för Koepka

Men efter den första rundan seglar Brooks Koepka redan nu upp som favorit till att vinna. Förra året stördes av skador på vänster knä och höft, men nu är han frisk och tillbaka med full kraft. Han visade under PGA Championship att han är expert på majors och under sin första runda på Torrey Pines malde han på från tee och gled fram på banan med ett stort självtroende.

Brooks Koepka älskar U.S. Open och jagar sin tredje titel.

– Det är ganska enkelt. I alla fall enklare än vad många spelare gör det till därute. Jag tror att många gör det svårare för sig själva än det behöver vara. Man måste ha kontroll och veta var det är OK att missa och var man absolut inte får missa, menade Koepka.

Det låter ju rätt enkelt onekligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights