Tävlingar

Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna nästa år

Ullna Golf & Country Club har bekräftats som värdbana för 2023 års Volvo Car Scandinavian Mixed den 8–11 juni. Tävlingen, som är sanktionerad tillsammans av DP World Tour och Ladies European Tour, spelas för första gången i Stockholm med ett startfält bestående av 78 kvinnor och 78 män som spelar om en prissumma och en pokal.

Tidigare i år skrev Linn Grant historia, när hon blev den första kvinnliga vinnaren av Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad GK. Hon bjöd på en rejäl uppvisning under söndagen och lyckades vinna med hela nio slag. Därmed tog hon sin tredje titel på Ladies European Tour, allt under sin rookiesäsong.

Vackra Ullna blir värd för ytterligare en stortävling nästa sommar. Foto: Ullna Golf & Country Club/Peter Cordén

Ullna Golf & Country Club, som är designad av Sven Tumba, grundades 1981 och är belägen alldeles intill Ullnasjön 20 minuter norr om Stockholm. Anläggningen erbjuder den perfekta balansen mellan mjuka undulerande kullar och ständigt närvarande vattenhinder – en blandning av Tumbas ursprungliga design och renoveringen som genomfördes tillsammans med Jack Nicklaus i juni 2013.

Ullna Golf & Country Club stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1983–1987. Här vann även Annika Sörenstam HP Open 2004 och Tiger Woods spelade banan som en del av lagtävlingen på SAS Invitational mellan 1998–2001. Den var också värd för 1988 års Eisenhower Trophy.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Vi tror starkt på det mixade tävlingsformatet och är övertygade om att vår bana kommer erbjuda alla deltagare en rejäl utmaning. Genom historien har klubben arrangerat flera nationella och internationella proffs- och amatörtävlingar, inte minst den legendariska Scandinavian Enterprise Open och SAS Invitational där självaste Tiger Woods var med och spelade. Jag, tillsammans med våra medlemmar, medarbetare och partners ser det som en stor ära att stå som värdbana inför tävlingen 2023. Vi ser fram emot att välkomna spelare och publik till Stockholm och Ullna Golf & Country Club nästa år, säger Johan Hagenfeldt, vd på Ullna Golf & Country Club.

DP World Tour och LET nöjda med valet av bana

Både DP World Tour och Ladies European Tour ser fram emot tävlingen nästa sommar.

– Vi är glada över att kunna ta Volvo Car Scandinavian Mixed, en av våra mest spännande och innovativa turneringar, till spektakulära omgivningar som Ullna Golf & Country Club erbjuder och vi ser fram emot att välkomna vår svenska fans i Stockholm, menar Keith Pelley, vd på European Tour.

Pelley menar att sporten är inkluderande på så många sätt, och att den här turneringen fortsätter att lyfta fram detta positiva faktum på en global scen tillsammans med Ladies European Tour.
– Vi fick bevittna historia tidigare i år när Linn Grant blev vår första kvinnliga vinnare på DP World Tour och vi hoppas att detta evenemang fortsätter att inspirera ett större deltagande bland män och kvinnor i Sverige och runt om i världen.

Första kvinnliga spelaren

– Medlemmarna på Ladies European Tour är mycket glada över att få möjligheten att spela i nästa års Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club. Linn Grants historiska seger i tävlingen tidigare i år, när hon blev den första kvinnliga spelaren att vinna ett evenemang på DP World Tour, förblir en oförglömlig höjdpunkt under vår säsong. Vi är oerhört stolta över Linn och för det hon har åstadkommit. Men vi är också stolta över att vara en del av detta innovativa mixed-event, där våra kvinnliga proffs ställs mot sina manliga medtävlande under lika villkor. Vi ser väldigt mycket fram emot att få återvända till Sverige nästa år för ännu en fantastisk turnering, säger Alexandra Armas, vd för Ladies European Tour.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights