NyheterTävlingar

Björk och Åberg delar andraplatsen i Schweiz

Engelsmannen Matt Fitzpatrick fortsätter att hålla undan i täten inför det sista varvet av Omega European Masters på Crans-sur-Sierre GC. Världsåttan jagar sin tredje seger i de schweiziska alperna och leder med två slag efter att ha gått runt på 67 slag på lördagen.

Fitzpatrick, som fyllde 29 år på fredagen, gjorde sju birdies men även två bogeys och en dubbelbogey och är två slag före skotten Connor Syme och den svenska duon Ludvig Åberg och Alexander Björk.

Engelsmannen jagar en plats i det europeiska Ryder Cup-laget och behöver sluta sämst sjua för att ta sig in i laget via World Points-listan.

– Jag gjorde ett slarvigt misstag på nian, en treputt från en meter. Sen ett dåligt slag på 13, men jag är väldig glad och stolt över att spela de sista fem hålen tre under par för att behålla ledningen, sa Fitzpatrick efteråt.

– Jag känner att det finns flera viktiga saker för mig den här veckan, jag kan komma med i Ryder Cup-laget och jag kan matcha Seves rekord med att vinna här tre gånger. En vinst här är alltid speciell, så om det kunde bli min tredje skulle det vara ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot det sista varvet!

Fitzpatrick får sällskap i söndagens ledarboll av skotten Connor Syme. Den nästsista bollen är helsvensk. Alexander Björk gick en stabil 68-runda som dock fick en något märklig start när han missade att det inte var lägesförbättring på lördagen och fick därmed plikta ett slag när han plockade upp bollen på det fjärde hålet.

– Det har varit lägesförbättring de tre första dagarna här – de två första varven och pro-amen. Jag tänkte mig inte för, bara satte ner en peg vid bollen, lyfte upp den och placerade sedan tillbaka den, sa Björk, som inte stördes nämnvärt av fadäsen.

– Jag gjorde birdie direkt hålet efter kanske för att jag var mer aggressiv där. Det kändes som att fick igång spelet på det hålet. Jag är nöjd med varvet som helhet idag.

Björk spelar med Ludvig Åberg på söndagen i den nästsista bollen. Åberg började på två bogeys på lördagen, men kom tillbaka starkt. 23-åringen avslutade med tre raka birdies för att nå 13 under par och dela andraplatsen.

– Det är alltid skönt att avsluta bra, speciellt med sättet jag började på. Jag slog bollen bra idag men kämpade lite på greenerna ibland. Totalt sett är jag nöjd med dagen, sa Ludvig Åberg.

– Jag försöker säga till mig själv att vara tålmodig och inte bli frustrerad. Jag har spelat bra den senaste tiden, men inte riktigt kunna sätta puttarna. Men jag vet att det kommer. Det finns många birdiechanser där ute och jag ser verkligen fram emot morgondagen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Omega European Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights