Golfbanor i USANyheterTävlingar

Bryson DeChambeau tog över ledningen på Bahamas

En vecka efter att ha blivit rejält slagen av Brooks Koepka i Las Vegas i The Match, gjorde DeChambeau hela tio birdies och kom in på 64 slag och leder Hero World Challenge inför helgen.

Han leder med ett slag före Collin Morikawa, som jagar förstaplatsen på världrankingen vid en seger, samt Tony Finau och Brooks Koepka.

Tyvärr kommer inte ledarbollen på lördagen bestå av DeChambeau och Koepka.

– Det hade varit kul, sa DeChambeau till Golf Channel efter sin runda.

Koepka ryckte dock på axlarna och sa:
– Jag har redan bevisat allt.

Morikawa jagar förstaplatsen på världsrankingen

Huruvida de båda är vänner eller ovänner numera är oklart. Men i helgen måste de båda främst kämpa mot Collin Morikawa som har siktet inställt på platsen som nummer ett i världen. Morikawa sköt en 66:a på fredagen och var ett tag i ensam ledning men en bogey på det tuffa avslutningshålet gjorde att DeChambeau smet förbi.

Collin Morikawa närmar sig platsen som etta i världen. Foto: Getty Images

DeChambeaus enda stora miss på fredagen kom på det 16:e där ett snett utslag ledde till en dubbelbogey. Han kontrade dock snabbt med en enkel birdie på hålet efter och är 11 under par inför det tredje varvet. Det blev ytterligare nio birdies för DeChambeau och hans 64:a var bäst av alla på fredagen, närmast matchad av Sam Burns som gick runt på 65 slag.

Rory McIlroy kunde inte hänga med täten på fredagen, en sur dubbelbogey på det 14:e hålet gjorde att nordirländaren tappade till ledarna. McIlroy är sju under par samma som amerikanen Patrick Reed och de båda spelar tillsammas på lördagen. Paret har kämpat mot varandra både i Ryder Cup och i ledarboll i Masters, där Reed har kommit ut som segrare båda gånger.

Lördagens ledarboll i Hero World Challenge består av Morikawa och DeChambeau, två helt olika spelare och personligheter.

– Det har väl inte funnits en specifik golfstil som har vunnit varje gång här, eller hur? Undrade Morikawa.

– Bryson förändrar spelet och han gör vad han tror är rätt och jag gör vad jag tror är rätt. När det kommer till kritan, handlar det ju om vem som får bollen i hål på minst antal slag? Och vi alla försöker på olika sätt att ta reda på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights