Nyheter

Veckans svep – här är klubbarnas egna nyheter

Skåne har mycket snö, men vad gör det när Torekov GK tänt brasan, har golf på tv och vintermys. Klubbhuset har öppet som vanligt banarbetarna såg till att snabbt ploga fram lite parkeringsplatser också 👍🏼.


– Varmt välkomna! hälsar Torekov GK på Bjärehalvön.

Glass i stora lass

Vill man ha det litet kallare kan man åka till Lidingö med golfbagen. Allt väder är glassväder. Därför lockar nu Lidingö Indoor Golf med goda varianter. Efter ett svettigt pass med klubborna är det härligt att svalka gommen med en iskall chokladglass med eller utan mandel.

På FB skriver man: ”Nu har vi glass! Och inte vilken glass som helst utan @3vanner ! Kylen står vid stora soffan – don’t miss! Vilken blir din favvo…?”

Fjällbacka GK visar den här fina bilden på sin Facebooksida. Magiskt vackert, eller hur? Är det någon som vill dela med sig av vinterlika bilder från älsklingsgolfbanan är ni välkomna att skicka dem till redaktionen.

Banchefen önskar God Jul!

Robert Molin, som är banchef på Fjällbaka GK skriver:

–December månad och vintern kom tidigt i år! Det är sällan vi får panik i november med att få till alla viktiga moment innan kyla och tjäle lägger sig, men jädrar vad fort det gick. Pga den tidiga kylan kom vi inte i mål med vad som var tänkt att hinna med. Men vi fixade det viktigaste, som tömning av bevattningssystemet och stänga av div ”sommarvatten”, samt stängt och spärrat av sommargreener. Vi har även asfalterat gångarna runt 5:ans tee och rivit ladugården vid 11:ans hål m.m.

Kyla och tjäle stoppar vissa jobb, men öppnar upp för andra. Som jag skev ovan har vi på ett riktigt lyckat sätt rivit ladugården vid 11:an och grovjusterat marken där den stod. Och med hjälp av tjälen skall vi nu köra lera och jord för att skapa ett böljande område med mjuka kullar som smälter in i greenområde och fair-way. Exempel på övriga jobb som vi kommer att ta tag i är maskinservice, lokalvård, röjningar och planering.  

Har ni hört att ”årets julklapp” är ett medlemskap eller grönt kort för den som vill börja spela här på Fjällbacka GK. Vi vill önska alla kära medlemmar och gäster en fantastisk God Jul och ett Gott Nytt År!  

Vackert vintervitt är det också i Bankeryd. Sand Golf Club har lagt upp den här magnifika bilden på sin Facebook. Inbäddad i bomull ligger nu banan som väntar på nästa säsong.

– Det räckte med en natt för att täcka banan i vinterskrud. ❄️💚

Söker med ljus och lykta

Nu behövs det omedelbar förstärkning till en av Ekerös härliga golfklubbar.

Ni som känner er manade att söka bör gå in på hemsidan.
– Vi söker en tränare till Mälarö GK Skytteholm & Troxhammar GK!Läs hela annonsen på vår hemsida.

Nu händer det grejer

Mästerbanan Bro Hof Slott GC har så många internationella följare Facebook att man skriver bildtexten på engelska.

– We are very excited to present one of the projects we’ve been secretive about. During the winter season we are building a new 18 hole putting course behind the first tee of The Stadium Course. The new course stretches all the way down to the tee of the 10th hole. This project will claim about 11000 sqm and have been a vision for the club for many years. We are looking forward to open the new course in the summer of 2022 and of course a club championship in putting will be arranged – so make sure you practice properly!

Golfbladet.se bjuder på en översättning till svenska:

– Vi är väldigt glada att kunna presentera ett av våra hemliga projekt Under vintersäsongen bygger vi en ny 18-håls puttingbana bakom första tee på The Stadium Course. Den nya banan sträcker sig ända ner till tee på 10:e hålet. Detta projekt kommer att kräva cirka 11000 kvm och har varit en vision för klubben i många år. Vi ser fram emot att öppna den nya banan sommaren 2022 och självklart arrangeras ett klubbmästerskap i puttning – så se till att träna ordentligt!

Träna ordentligt nu inomhus. Det kan bli ett finfint pris för den som lyckas kamma hem tävlingen.

Läs mer om Bro Hof Slottsbana här>>>

Bilder: FB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights