NyheterTävlingar

Bryson efter segern i U.S Open: ”Jag vill gå upp i vikt!”

Bryson DeChambeau har många namn – galen vetenskapsman, kepskillen eller Hulken. Men efter storvinsten i natt har han förärats en ny titel, nämligen U.S. Open-mästaren.

Bryson DeChambeau blev ny mästare i U.S Open 2020.

Det var en hisnande föreställning i söndags på Winged Foot utanför New York. Det var en så krävande bana att ingen annan slutade under par. Bryson DeChambeau slår längst av alla och med sin numera stora, starka kroppshydda är det ingen som är i närheten.

På jakt efter nästa seger

Bryson DeChambeau har redan siktet inställt på nästa utmaning. The Masters går av stapeln om mindre än två månader på Augusta och den 27-årige amerikanen är på jakt efter sin andra majortitel i karriären.
– Längd kommer att vara ett enormt övertag där. Det vet jag redan. Jag ska förbereda mig genom att testa några saker med drivern, sa han efter segern på Winged Foot.

Vill slå ännu längre

Vad är det då han ska försöka sig på, kan man undra. Enligt uppgift ska Bryson förlänga sitt driverskaft med två och en halv tum till totala längden 48 tum. Det är 6,5 centimeter längre än den driver han spelade med i helgen. Efter att ha snittat över 307 meter med drivern är DeChambeau inte klar med sin längdsökande förvandling.
– Vi ska kika lite på olika driverhuvuden också för att göra det möjligt att slå bollen i snitt 340 meter. Kanske ännu längre, vem vet, säger mannen som ser sporten som en empirisk vetenskap.

Likt en forskare klurar DeChambeau på vilken hemlig formel som kan göra honom än lite bättre. Som ytterligare en del i jakten på längd planerar US Open-vinnaren att gå upp i vikt. I dag väger han 104 kilo och tycker att målvikten 111 verkar rimlig. Det blir alltså några timmar till i hemmagymmet för Bryson, som också tränar precision med sina järnklubbor. Hans kollega, Rory McIlroy, tror att DeChambeau har en god chans.
– Om han kan vinna här tror jag han kan göra det på Augusta National. Spelet har förändrats de senaste åren, sa nordirländaren.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights