Burgaren som gör dig till kung
I bland händer det. Magen kurrar och du undrar om din ämnesomsättning går på högvarv efter golfrundan i går? Men sambon vill inte att du åker till lokala McDonalds för en snabb och lat hämt-middag. Det är då du tar fram detta recept som räddningsplankan för en riktigt god måltid. Burgaren med stor B. Så god, så mättande och ja, nästan nyttig!
Vi bjuder på receptet på dessa hemmagjorde Deluxe-burgare. Tacka oss för smaken och den himmelska hamburgaren som går att göra både till lunch och middag.
Ingredienser
4 portioner
Picklad och stekt lök
- 6 silverlök
Lag
0,5 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 msk gula senapsfrön
1 msk bruna senapskorn
mycket smör, till lökstekning
Burgare
600 g högrev, grovt malen (från delidisk eller slaktare)
4 cheddarost, feta skivor
4 hamburgerbröd, av briochetyp
smör, smält
Dijonmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Övrigt
rå silverlök, tunt skivad
saltgurka, skivad
salt
peppar
Gör så här
Lök
Skiva löken i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfröna. Lägg ner hälften av löken i lagen och låt den ligga och dra så länge som möjligt.
Stek resten av löken i mycket smör. Låt löken karamelliseras lätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Burgare
Blanda färsen jätteförsiktigt och forma till 4 hamburgare. Salta ordentligt. Stek hårt i stekpanna. Tryck på ovansidan med en stekspade.
Vänd burgarna när det fått ordentlig färg. Lägg på en rejäl skiva cheddarost. Burgaren ska serveras medium, ca 56-58 grader i innertemperatur.
Bröd
Pensla briochebröden med smält smör och rosta dem i ugnen på 250 grader till de fått fin färg.
Dijonmajonnäs
Blanda och smaka av med salt.