NyheterTävlingar

Cameron Smith vann på nytt rekord

Cameron Smith tog hem sin fjärde seger på PGA-touren när han vann Sentry Tournament of Champions. Han passade även på att slå nytt rekord på PGA-touren genom att gå de fyra varven på totalt 34 under par, lägst någonsin.

Världsettan Jon Rahm pressade Smith hela vägen, men spanjoren var tvungen att göra eagle på det sista hålet för att tvinga fram ett särspel. Eagleputten smet förbi och därmed stod Smith som vinnare. Bakom stormade även Matt Jones fram med en makalös spurt. Efter att ha inlett med 70 och 67 sköt australiensaren 62 och 61 under helgen och slutade endast ett slag efter Rahm och två slag efter vinnande Smith.

– Det var spännande. John och jag spelade bra hela dagen och vi såg att Matty spelade bra framför oss vilket tände oss ännu mer, sa Smith efter sin seger.

– Rahm är den bästa golfaren i världen i det finns många anledningar till varför han är det. Att stå här som vinnare och dessutom lyckats hålla världens bästa golfare bakom mig, känns overkligt. Jag har jobbat hårt och det har gett resultat redan tidigt på säsongen.

I och med segern rusar Smith upp till 10:e plats på världsrankingen och till tredjeplatsen i FedExCup. Han måste redan nu justera sina mål för säsongen eftersom han redan uppnått flera av dem.

– Det var ett av mina mål i år, att komma in bland de tio bästa i världen. Det är trevligt att det är gjort. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att ta mig upp på världsrankingen.

Vinsten på Hawaii tog Smith upp till 10:e plats på världsrankingen. Foto: Getty Images

Smith har en bra chans nästa vecka att göra just det, när han beger sig till Sony Open på Hawaii. Han vann på tävlingen 2020 och är uppenbarligen i toppform.

Men att vinsten och framgången skulle ändra mycket i Smiths liv, det är det inte tal om.

– Det finns ingen anledning till att ändra mina vanor och försöka vara något jag inte är, jag är uppfostrad till att vara en som respekterar alla människor, oavsett vad de gör och vad de är.

Förra året fick Smith frågan vad han skulle göra om han vann FedExCup-bonusen på 15 miljoner dollar. Han sa att han skulle hjälpa sin familj och kanske köpa lite mer fiskeredskap. Efter att ha tjänat 1,5 miljoner dollar genom sin seger på Hawaii fick han återigen frågan vad han skulle göra med pengarna:

– Jag vet att mammas bil börjar bli fyra eller fem år gammal, så en ny bil till mamma lär det bli.

Klicka här för att se slutresultaten från Hawaii.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights