NyheterTävlingar

Se Viktor Hovlands bästa slag från segern i Hero Challenge 2021

24-åringen från Norge visste redan när han vaknade på morgonen inför den sista rundan på Bahamas vad han skulle göra. Segervittringen följde med honom in i frukostmatsalen på hotellet, och känslan av att sätta stopp för supermannen Collin Morikawas framfart på rankingstegen gnagde sig allt starkare. Morikawa, 24, ledde med fem slag inför den sista rundan. Alla trodde att den unge amerikanen skulle ta hem spelet. Men så blev det inte.

Log med hela ansiktet

När finalen var över hade den charmige norrmannen tagit sin fjärde seger på PGA-touren. Hovland tog emot priset och log med hela ansiktet samt var mäkta förtjust över vetskapen att ha hoppat upp till en sjunde plats på världsrankingen.

Med allt rullade på som ett väloljat maskineri för Hovland, gick det mesta snett för svensken Henrik Stenson och amerikanen Jordan Spieth. De slog ut på nionde hålet från fel tee och fick två slags plikt. Paret, som båda har vunnit här tidigare, gick i första boll och noterade inte att arrangörerna flyttat tee på de nionde på söndagen. Så kan det gå även för de bästa.

Här kan ni njuta av höjdpunkterna från Hero World Challenge 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights