NyheterTävlingar

Jon Rahm och Cameron Smith i delad ledning på Hawaii

Om du leder en stortävling med tre slag och går sedan nästa runda på nio under par, så borde ju ledningen ha ökat rejält. Så var det inte för Cameron Smith under den tredje dagen av Sentry Tournament of Champions. Smith gick runt på 64 slag, nio under par, men det var bara det att Jon Rahm gick ännu bättre. Världsettan sköt en 61:a, hela 12 under par och är ikapp Smith inför söndagens avslutningsrunda.

Det är väldigt låga scorer som gäller på Plantation Course på Hawaii. Samtliga spelare i startfältet är under par och snittscoren på lördagen var 67,7 slag, drygt fem under par och lägst någonsin. Två spelare gick 12 under par och satte nytt banrekord. Först gjorde Justin Thomas det, och några timmar avslutade Jon Rahm med birdie-eagle-birdie-birdie för att även han skulle komma in på 61 slag.

Rahm och Smith är hela 26 under par och leder med fem slag före amerikanen Daniel Berger och ytterligare ett slag före Patrick Cantlay, Matt Jones och Sungjae Im. Ernie Els har rekordet i tävlingen på 31 under par från 2003. Det rekordet är nu i fara.

Cameron Smith ledde med tre slag inför lördagens runda. Han var fortfarande i ledning med tre slag efter sex spelade hål. Han gick de sista 12 hålen åtta under par men ändå gick världsettan Rahm ikapp honom. Rahm avslutade med att gå smått otroliga 11 under par på sina sista 12 hål.

– Vi spelade riktigt bra golf båda två, sa Smith efteråt.

– Det var kul idag, menade Rahm.

– Det första fyra hålen var nästan som en uppvärmning. Sen släppte jag loss allt jag hade och hoppade på birdietåget och åkte med det hela vägen in i mål. Det gäller att fortsätta att ösa i birdies även på söndag och det finns säkert någon eller några spelare som kan skjuta 10-12 under par.

Men det ska mycket till om någon ska rå på Rahm och Smith i täten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights