GolfbettingNyheter

Tiger Woods tillbaka på PGA-touren

PGA-touren befinner sig denna vecka i Los Angeles och på en av tourens häftigaste banor: Riviera CC. Det är 60:e gången som banan står värd för tävlingen som under åren bytt namn en mängd gånger, men som av de flesta lokalbor kallas för Los Angeles Open. Den har tidigare hetat Nissan Open, Northen Trust Open, Genesis Open men sedan 2020 heter tävlingen Genesis Invitational.

Riviera CC är från 1926 och har alltså snart 100 år på nacken. Här spelades U.S. Open 1948 då Ben Hogan vann en klassisk upplaga. Två gånger har Riviera varit värd för PGA Championship och en gång har U.S. Senior Open spelats här. Banan är inte så lång, runt 7 000 yards, men den är klurig och har några korta men ack så skrämmande hål. Det mest berömda är det 10:e, en par-4 på knappa 300 meter som har skrämt slag på många spelare genom åren. Här har man sett proffs slå ut med ett järn ut på fairway, satt upp en wedge nära pinnen och sedan puttat ner i någon av de djupa bunkrarna som omger greenen …

Det var på Riviera som en viss Tiger Woods spelade sin första tävling på PGA-touren som 16-åring 1992 och nu är han med sin organisation Tiger Woods Foundation tävlingens värd. Även om alltid är lika spännande att se Tiger Woods göra comeback på tävlingsarenan igen (det har onekligen blivit några comebacker genom åren) tror vi inte att han har något att göra med segerstriden i årets Genesis Invitational. Istället har vi hittat tre spelare som är våra favoriter att ta hem tävlingen på söndag.

Max Homa vann här 2021 och kom tvåa ifjol efter Jon Rahm. Homa har vuxit upp nära banan och älskar att spela på Riviera. Har inte varit utanför topp-10 de fyra gånger han har spelat tävlingen. Han missade cuten förra veckan i Phoenix och har ägnat de senaste dagarna att vässa spelet för att toppa formen till hans favorittävling. Kommer att sluta topp-10 även i år, kan han vinna igen? Unibet ger 19 gånger pengarna om det sker.

Ludvig Åberg är numera 11:a på världsrankingen och hans utveckling det senaste året är helt sanslös. Åberg jämförs allt oftare med Tiger Woods och vad vore mer passande än att svensken tar hem veckans tävling och ta emot priset på söndag kväll av värden själv? Kom på tvåa på Pebble Beach för två veckor sedan och är i toppform. En seger för Åberg på Riviera ger 19 gånger pengar på Unibet.

Adam Scott har vunnit den här tävlingen två gånger tidigare, senast 2020. Han sa tidigare i veckan att detta är en av årets absoluta höjdpunkter och 43-åringen har en mycket bra relation till banan och tävlingen. Har inte varit utanför topp-20 i sina sex senaste tävlingar världen över och formen är därför mycket god. En vinst för den rutinerade Scott ger 29 gånger pengarna hos Unibet.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights