NyheterUtrustning

Cobras nya drivers levererar fart på helt nya nivåer

Cobra är ett av världens mest innovativa golfföretag, och med den nya AEROJET-familjen tar Cobra klubb-och bollhastighet till en ny nivå. Med avancerad aerodynamik och ett nytt sätt att placera vikt nära träffytan, levereras fart du inte trodde var möjlig till golfare på alla nivåer.

AEROJETs driverfamilj bygger på de framgångsrika design- och prestandaegenskaperna från den tidigare LTDx-serien och lägger till en innovativ ny aerodynamisk form i alla tre modellerna – AEROJET LS, AEROJET och AEROJET MAX – för att leverera snabbare klubb- och bollhastighet. Alla modeller har PWR-BRIDGE Weighting Technology, en nydanande hängande viktdesign. Den nya tekniken använder en inre brostruktur som svävar över sulan för att uppnå en låg tyngdpunkt nära träffytan. Och för första gången någonsin sätter Cobra sin PWRSHELL Face-teknologi i en driver för att uppnå en mer flexande träffyta för längre drives vid träffar utanför centrum.

Den avancerade aerodynamiska designen av AEROJET-drivers är resultatet av år av forskning och testning. Jämfört med en traditionell driver har AEROJET LS (som har den mest aggressiva aeroformen av de tre modellerna), en strömlinjeformad front med en högsta punkt som flyttats så långt från träffytan som möjligt. Denna form bidrar till en betydande minskning av luftmotståndet genom svingen för ökad klubbhastighet och överlägsen aerodynamisk prestanda.

Nya interna teknologier inkluderar PWR-BRIDGE Weighting – en 13-grams vikt som är upphängd ovanför sulan som en bro, för att placera tyngdpunkten långt fram för maximal hastighet och minskad spinn, samtidigt som den möjliggör en mer flexibel sulstruktur för förbättrad energiöverföring. Den förhöjda PWR-BRIDGE-designen var avgörande för att ge plats åt PWRSHELL Face Insert, som nu för första gången finns i en COBRA-driver, och som levererar en större Sweet Zone för högre bollhastighet över hela träffytan. Tillsammans med PWRSHELL har träffytan ett nytt H.O.T Face-mönster med variabel tjocklek. H.O.T. FACE (som står för Highly Optimized Topology) designades med artificiell intelligens och har flera zoner med optimerad tjocklek och form för att ge högre bollhastighet och konstant spinn vid träffar utanför centrum.

En tunn kolfiberkonstruktion som är 30 % tunnare än normal kolfiber används i en rå finish i både kronan och sulan, vilket resulterar i att vikt frigörs som kan placeras långt ned i sulan, vilket effektivt sänker tyngdpunkten för förbättrade launch- och spinnegenskaper.

AEROJET-drivers finns i tre modeller för att optimera prestanda för alla typer av spelare. De tre modellerna är designade olika när det kommer till spinn, förlåtande egenskaper och bollbana, och i år så mer än någonsin. Detta gör det lättare för en fitter att leka med olika skaft för att hitta den perfekta drivern för varje golfare.

• AEROJET LS är Cobras snabbaste driver med en aggressiv aerodynamisk form. En form designad för skickliga spelare som kräver låg launch och låg spinn för maximal kontroll och för att kunna forma slagen. För ytterligare justering finns två vikter i sulan (12 gr och 3 gr) placerade långt fram mot häl och tå för att hjälpa till att neutral bollbana eller svag fade för de bättre spelarna.

• AEROJET är designad för att tilltala det bredaste spektrumet av spelare och har aerodynamisk form för högre klubbhastighet med en vikt längst bak på sulan, vilket ger en neutral bollbana och en imponerande kombination av förlåtande egenskaper och hög hastighet för maximal längd.

• AEROJET MAX är den stabilaste av de tre modellerna och har en vikt placerad bak och en mot hälen. Genom att placera 12 gr-vikten bak och 3 gr-vikten mot hälen upplever spelaren en stabil hög bana med en svag draw. När den tyngre vikten på 12 gr placeras i hälpositionen blir det lättare att ta bort en elak slice för längre och rakare slag.

AEROJET-familjen kommer i en svart färgskala med en satinmatt svart ram och en blank, rå kolfiberkrona. Sulan lyfts fram med vita fält med blå och röda detaljer. AEROJET MAX-drivern finns också i en dammodell med en mattsvart ram och en blank kolfiberkrona.

Cobra AEROJET är tillgänglig i butik 10 februari, men redan sista veckan i januari är det möjligt att göra custom fitting i golfshopar över hela landet och priset för en driver är 5 800 SEK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights