NyheterTävlingar

Trio delar ledningen i Wells Fargo

Phil Mickelson lyckades inte upprepa sitt fina öppningsvarv på Quail Hollow. Det blev 11 slag sämre för 50-åringen på det andra varvet av Wells Fargo Championship. Men det är tuffa förhållanden och Mickelson är trots sin 75-runda fortfarande med i toppen inför helgen.

Eftermiddagsvinden skapade problem för många av spelarna på Quail Hollow. Då var det mer lättspelat på morgonen vilket den förre U.S. Open-vinnaren Gary Woodland utnyttjade och hade en ganska bekymmersfri runda och delar ledningen efter två rundor på sex under par med engelsmannen Matt Wallace och Patrick Rodgers.

Woodland, som haft problem med höften en längre tid, är nu skadefri och svingen har finslipats av Butch Harmon och Pete Cowen den senaste tiden.

– Jag har slagit flera golfslag den här veckan som jag inte gjort på mycket, mycket länge. Svingen känns jättebra och självförtroendet är på väg tillbaka, jag är taggad inför helgen, sa en nöjd Woodland efter rundan.

Många hade det tufft på en tuff bana

Quail Hollow var en tuff nöt att knäcka för många av spelarna under fredagen.

Bryson DeChambeau missade cuten efter en trippelbogey på hans 16:e hål och lämnande banan direkt utan att tala med pressen.

Justin Thomas gick två över par och ligger delad 41:a.
– De svåraste förhållanderna jag har spelat på ett bra tag, sa Thomas efteråt.

– Även hålen som spelades i medvind var tuffa, menade Carlos Ortiz som ändå fick ihop en bra score och ligger delad femma inför helgen.

Bäst av alla under fredagen var nordirländaren Rory McIlroy. Med sina 66 slag rusade han upp på ledartavlan och ligger två slag efter ledarna inför helgen. McIlroy är medlem på Quail Hollow och har vunnit här två gånger tidigare och får nog ses som favorit att vinna även i år.

Rory McIlroy har vunnit Wells Fargo Championship två gånger tidigare och är favorit inför helgen.

– Jag kände att jag hittade något i svingen förra veckan och den känslan har fortsatt även denna vecka. Järnslagen sitter riktigt bra nu och idag slog jag många bra slag och gav mig själv många birdiechanser, det var trevligt, sa en belåten McIlroy.

McIlroy som fyllde 32 förra veckan missade cuten i Masters och i The Players och har halkat ner till 15:e plats i världsrankingen, hans lägsta ranking sedan 2009.

En del av problemet med hans spel har varit att han försökt att slå hårdare och längre. Han har berättat att Bryson DeChambeus utveckling de senaste åren har påverkat honom. Men i mars beslutade han att ge upp de tankarna och han bytte tränare från Michael Bannon till Pete Cowen. Och nu börjar bitarna falla på plats.

– Jag har gjort birdies på många av de svåraste hålen den här veckan, det känns bra för självförtroendet, menade McIlroy.

Jonas Blixt är ende svensk kvar i tävlingen efter att ha klarat cuten precis. Cuten gick på två över par och det var den andre svensken, Henrik Norlander 12 slag ifrån och är därför spelledig i helgen.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights