NyheterTävlingar

Kontinentaleuropa vann Hero Cup

Laget från Kontinentaleuropa besegrade lag Storbritannien och Irland med 14 ½ – 10 ½ för att vinna den första upplagen av Hero Cup på Abu Dhabi Golf Club. Alex Norén som spelat bra hela veckan hade en något tyngre sistadag och fick stryk i sin match mot skotten Robert MacIntyre med klara 5/3. Men kontinentaleuropa fick ändå ihop sex poäng i singlarna och kunde vinna matchen med fyra poängs marginal.

Kapten Francesco Molinaris lag började dagen med en ledning med två poäng och Molinari gav sitt lag en perfekt start med en 3/2-seger mot irländaren Shane Lowry i den första matchen. Molinari var inte bara lagets kapten utan även dess motor och tappade endast en halv poäng under hela veckan.

Storbritannien och Irland studsade dock tillbaka med segrar i de efterföljande matcherna, där kapten Tommy Fleetwood besegrande Thomas Pieters med 3/2, innan Englands Tyrrell Hatton vann över fransmannen Antoine Rozner med 5/4.

Sedan vann den unge dansken Nicolaj Hojgaard en viktig och jämn match mot irländaren Seamus Power med 1/0. Matt Wallaces 2/1-seger över Thomas Detry höll hoppet i Storbritannien och Irland vid liv, men Victor Perez, även han obesegrad hela veckan, fullbordade en 4/2-vinst mot Jordan Smith. När sedan Sepp Straka var överlägsen i sin match mot Ewen Ferguson var kontinentaleuropa endast en halv poäng från seger.

Fransesco Molinari och Nicolaj Hojgaard spelade båda ihop 3,5 poäng till Kontinentaleuropa i Hero Cup.

Det blev Polens Adrian Meronk som fick äran av avgöra den först upplagan av Hero Cup. Polacken hade förlorat alla sina tre matcher under de första två dagarna, men han visade styrka och satte en birdieputt från åtta meter på det sista hålet i sin match mot Callum Shinkwin som innebar seger med 1/0 i sin match och totalseger för kontinentaleuropa.

– Det har varit en fantastisk vecka. Jag är jätteglad för grabbarna i laget. Det har varit enkelt att vara kapten för dem och det här blev en bra start på året och jag önskar dem lycka till i resten av säsongen, sade en glad Francesco Molinari efter vinsten.

– Det har varit roligt att spendera tid med några av de yngre killarna i laget som jag inte kände så bra tidigare och det här har varit ovärderligt att få spela matchspel tidigt på säsongen och jag tycker att DP World Tour har gjort ett bra jobb att få ihop den här tävlingen. Att få vara med i laget i Rom i höst vore otroligt för mig. Det är en stor motivation för mig den här säsongen.

Trots förlusten var kaptenen för lag Storbritannien och Irland, Tommy Fleetwood, även han nöjd med veckan.

– Det har varit en fantastisk upplevelse för mig och för mitt lag. Jag önskar såklart att vi hade vunnit men Fran och hans lag spelade riktigt bra och de är värdiga vinnare, menade Fleetwood.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från Hero Cup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights