GolfbettingNyheter

Dags för Horizon Irish Open!

Sällan har väl ett förlorat spel känts så lätt att acceptera. Vi trodde ju att Matt Fitzpatrick skulle vinna förra veckans tävling Omega European Masters i de schweiziska alperna. Och det såg länge ut som att det tipset skulle hålla. Engelsmannen ledde hela vägen fram till det var några hål kvar av tävlingen, då han blev förbipasserad av två svenskar där Ludvig Åberg drog det längsta strået och tog hem sin första seger på DP World Tour. Av bara farten fick han ett av Luke Donalds wild cards till europas lag i Ryder Cup.

Denna vecka får Ludvig Åberg vila när DP World Tour åker från Schweiz till Irland och Horizon Irish Open. Tävlingen spelades för första gången redan 1927 och i år spelas tävlingen för första gången sedan 2016 på The K Club, några mil utanför Dublin. Här spelades även Ryder Cup 2006 och nu när det närmar sig årets drabbning på Marco Simone om några veckor är det ett flertal i det europeiska laget som vill vässa formen på Irland.

Bland annat världstvåan Rory McIlory som vann senast tävlingen spelades på The K Club efter bland annat en mäktig spoon på det sista hålet till en halvmeter från hål och en enkel eagle. McIlroy är såklart favorit att vinna den 68:e upplagan av Irish Open. Han har inte spelat sen Tour Championship och vill visa världen och inte minst sig själv att han har prickat toppformen inför stundande Ryder Cup. Han gillar banan och 4 gånger pengarna på Unibet på en seger för McIlroy är inte ett dumt spel alls.

Irländaren Shane Lowry har haft ett kämpigt år och rasat till 37:e plats på världsrankingen. Lowry fick, lite otippat, ett av Donalds wild cards till Ryder Cup. Vad bättre än att visa golfvärlden att det var ett bra val av Donald genom att vinna Irish Open på hemmaplan? Han vann tävlingen som amatör 2009 och är ett kul och intressant bet i årets upplaga för 19 gånger pengarna.

Alexander Björk fortsätter att rada upp bra spel. Vecka efter vecka. Nu senast kom han tvåa efter Ludvig Åberg i Schweiz och det var Björks åttonde topp-10 placering denna säsong. Det är lite märkligt att 33-åringen inte har vunnit mer än en tävling på DP World Tour i karriären. Men faktum är att den andra vinsten kan komma denna vecka. Banan borde passa Björk perfekt, han är bevisligen i toppform och kan spela avslappnat. En seger för Björk ger 34 gånger pengarna på Unibet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights