NyheterTävlingar

Succé för The Putting Challenge

70 deltagare, däribland ett antal plushandicapare samt några av världens bästa minigolfare kom till start i Bro Hof Slott Putting Challenge by Golfbaren på Bro Hof i helgen. 72 hål plus två särspelshål var vad som krävdes för att utse en vinnare på den tufft satta banan.

Jesper Linderholm, en fd minigolfstjärna, tog en stark ledning med +1 efter 36 hål, närmast följd av ytterligare en minigolfare, Kevin Sundström på +4. Cut och delvis nya tees, men framförallt helt nya hålplaceringar skapade helt andra förutsättningar och puttlinjer de sista två rundorna.

Jesper blev efter en misslyckad runda på +7 ikapp- och förbispelad av Kevin, samtidigt som flera vinstsugna golfare närmade sig. Sista rundan blev mycket spännande och vass avslutningar av flera spelare satte press på ledarbollen där Kevin tappade spelet och blev förbispelad på slutbanorna.

Viktor Engkvist tog en tidig ledning i klubbhuset på totalt +10 och spelare efter spelare passerade den scoren. Jesper var +11 totalt efter 11 hål sista rundan men satte det korta hål 12 och spelade sedan den tuffa avslutningen på par och tvingade därmed fram särspel mot Viktor. Tintin Wallin missade särspelet hårfint på 18 och tog tredjeplatsen.

Jesper Linderholm förbereder sig inför tävlingens sista putt.

Särspelet avgjordes på hål 17 & 18, ett riktigt långt och ett riktigt kort hål. Bägge spelarna inledde med varsin trea på hål 17, därefter missade Viktor med liten marginal på 18 och avgörandet låg i Jespers händer. Rutinen och precisionen från tiden när han tog lag-VM-guld i minigolf 2002 & 2003 togs fram. Segern säkrades med en säker putt i koppen.

Tävlingen och banan beskrevs av alla deltagare på plats som rolig, utmanande och något de vill göra igen.

– Kul att vara med på plats och få se puttbanan i full action med imponerande spel på många håll, nästa år växlar vi upp och utser hela Sveriges bästa puttare och adderar rejäla prispengar, sa Bro Hof Slott GCs grundare Björn Örås.

Det var tuffa utmaningar för banteamet med banchef Jonas Lindgren i spetsen men den utlovade extrema regnmängden under fredagen uteblev till stor del och förutom lite duggregn på lördagsmorgonen kunde tävlingen genomföras i bra men lite svala förhållanden.

– Vi var lite oroliga ett tag men när vi väl tog beslut att köra var det bara att gasa och trimma banan maximalt, vi mätte upp en stimp på 11 vid starten i morse och då blir banan extra utmanande. Men det vi är mest glada och stolta över att trots mycket puttning och gående golfare under dagen höll underlaget jämn och hög klass hela dagen, sa Jonas Lindgren, banchef Bro Hof Slott GC

Så, vem är då den bästa puttaren, en golfare eller minigolfare?

Det blev dött lopp denna gång med lika i toppen och tre golfare respektive tre minigolfare på de sex översta placeringarna. Det lär dock bli fler utmaningar och event inom puttning framöver för att utröna vem som är bäst på puttning.

– Jag är helt säker på att puttning och även utbytet mellan golfare och minigolfare bara har börjat. Nästa helg avgörs Citygolftour-finalen där Sverige bästa minigolfare på konstgräsbanor gör upp om över 150 000 SEK och vinnaren tar hem 80 000 SEK. För att främja utbytet och väcka golfares intresse för denna mer golfliknande form av minigolf med putter och golfboll, kommer vi nu erbjuda Viktor ett wild card till finalen där han får mäta sina krafter med oss minigolfare på vår hemmaplan, avslöjade Hans Olofsson, grundare Golfbaren och Swedish Putting Team.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights