GolfbettingNyheter

Dags för säsongens sista tävling på DP World Tour

DP World Tour Championship. Tourfinalen på läckra Jumeirah Golf Estates i Dubai. Många världsstjärnor är på plats och det är nu det ska avgöras: Vem blir årets spelare på DP World Tour och vinner Harry Vardon Trophy? Men, vänta nu, det är ju redan avgjort?

The Race to Dubai Rankings är den säsongslånga tävlingen som ska ha sitt crescendo i Dubai, där tanken är att årets bästa spelare ska koras. I år har Rory McIlroy ryckt åt sig en så stor ledning i rankingen att ingen annan spelare kan komma ikapp nordirländaren. Detta trots att McIlory endast spelat nio tävlingar i årets DP World Tour.

Tävlingen spelades för första gången 2009 efter att Dubai klivit in som storsponsor av Europatouren och tourfinalen bytte namn och plats från Volvo Masters som oftast spelades på Valderrama i södra Spanien. Lee Westwood vann den första finalen 2009, Robert Karlsson vann året efter och 2013 och 2014 såg vi Henrik Stenson vinna på Jumeirah Golf Estates. Rory McIlroy har också vunnit två gånger, men spanjoren Rahm är en värre med tre vinster här. Båda är på plats i år och båda kommer med största sannolikhet vara med och kämpa om segern i årets DP World Tour Championship.

Det är 50 spelare på plats i Jumeirah Golf Estates och i sista boll går McIlroy och Rahm.

Men det finns många intressanta namn som kan utmana superduon om den prestigefulla pokalen. Vi har hittat tre spelare som vi tror kan vara med i slåss om segern på söndag eftermiddag.

Min Woo Lee är rankad 43:a i världen och är nia på Race to Dubai-rankingen. 25-åringen från Australien är i bra form efter en 6:e plats nyligen i Zozo Championship och en seger i SJM Macao Open på Asientouren. Lee kan slå löjligt långt när han trycker till och det kan vara till stor nytta på långa Jumeirah Golf Estates Earth-bana. Han har även ett fantastiskt närspel och kan slå slag runt greenerna som till och med Phil Mickelson skulle bli imponerad av. Även det är bra att ha i bagen denna vecka. Han gillar att spela i Dubai och har spelat bra i tidigare upplagor av DP World Tour Championship. En seger på Lee ger 19 gånger pengarna hos Unibet.

Startfältet i årets DP World Tour Championship innehåller en mängd europeiska Ryder Cup-stjärnor som Jon Rahm, Rory McIlroy, Viktor Hovland, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton… Och mannen som inte gör så mycket väsen av sig men som faktiskt är rankad åtta i världen: Matt Fitzpatrick.  Är det någon som vet hur man navigerar sig runt Jumeirah Golf Estates Earth-bana är det just Fitzpatrick. På åtta starter här har han varit topp-10 sex gånger. Två gånger har han vunnit. Har spelat en tävling sedan Ryder Cup och det var Alfred Dunhill Links Championship och den vann han. 15 gånger pengarna ger Unibet på en seger denna vecka för Matt Fitzpatrick.

Vårt sista tips är en riktig rysare som ger över 100 gånger pengarna. Sami Välimäki från vårt grannland i öst vann nyligen karriärens andra tävling på DP World Tour när han tog hem Qatar Masters. Han har en lång historia av bra spel i mellanöstern och han är uppenbarligen i bra form och även i ett harmoniskt tillstånd. Välimäki blev vald till Rookie of the Year 2020 efter bland annat fantastiskt spel i DP World Tour Championship där han slutade delad femma.

Han kan spela avslappnat denna vecka och bara njuta av tillvaron och kan därmed bli livsfarlig för de andra deltagarna. 101 gånger pengarna ger en vinst på Välimäki i Dubai.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights