NyheterTävlingar

Broberg tillbaka på DP World Tour

Haningesonen Kristoffer ”Kotte” Broberg slog igenom stort 2012 när han vann tre tävlingar på fyra veckor på European Challenge Tour, och tre år senare vann han BMW Masters i Kina i ett särspel mot Patrick Reed. Han tappade sitt tourkort 2017 och även om han kvalade in igen samma år, började skadeproblemen. Broberg spelade endast 11 tävlingar mellan 2018 och 2020 och hade ont i höften, ryggen och ena knät. 2021 vann han Dutch Open och fick därmed kortet till DP World Tour 2022, men i år har det endast blivit tre starter där och han har istället mestadels spelat på Challenge Tour.

Därför blev det kvalskolan för Broberg och han var en av nio svenska spelare som kvaliciferade sig för slutkvalet till nästa års DP World Tour som spelades på spanska Infinitum Golf. 156 spelare fanns på plats där det gällde att vara topp-25 för att få de åtråvärda korten för DP Word Tour nästa säsong. Tyvärr föll sex av svenskarna bort efter fyra av sex ronder när cuten drogs på fem under par. Kristoffer Broberg, Mikael Lindberg och Christofer Blomstrand klarade kvalgränsen och fick spela vidare de sista två dagarna.

För Lindberg och Blomstrand var det dock långt upp till topp-25, för långt skulle det visa sig och de slutade på 50:e respektive 73:e plats.

För Kristoffer Brobergs del såg det ljusare ut. Efter ronderna 69, 66, 70 och 69 var han bra med när två dagars spel återstod. Men på det femte varvet gjorde Broberg hela sex bogeys på de första 11 hålen och han låg två över par på varvet och passerades av en mängd spelare. Men då hittade han spelet igen och avslutade med att gå de sista fem hålen på fyra under par och tog tillbaka platsen bland de 25 bästa.

Det sista varvet blev en riktig rysare. Broberg inledde återigen med några bogeys och var två över par på varvet efter sex hål. En birdie på sjuan följdes av 10 raka par, men han var tvungen att göra birdie på avslutningshålet för att få det åtråvärda kortet. Och han gjorde det. Med minsta möjliga marginal lyckades Kristoffer Broberg erövra kortet till DP World Tour 2024.

Broberg delade 22:a platsen med elva spelare vilket gjorde att det blev hela 33 spelare som fick kort för nästa säsong. Vinnare blev tysken Freddy Schott som slutade totalt 27 under par.

Klicka här för att komma till slutresultatet från tourkvalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights