NyheterTävlingar

Dags för semifinaler i WGC Match Play

64 blev 16. Och 16 har blivit fyra. Sam Burns, Scottie Scheffler, Cameron Young och Rory McIlroy har samtliga vunnit sina fem första matcher i WGC – Dell Technologies Match Play 2023 efter strålande spel de fyra första dagarna och nu väntar semifinaler.

Den bästa kvartsfinalen på lördagseftermiddagen var den mellan Rory McIlroy och Xander Schauffele. Det båda kombattanterna öste i birdies på Austin Country Club och trots att Schauffele gjorde sju birdies var McIlroy en värre, och med en birdie på det sista hålet, den åttonde för dagen, kunde nordirländaren vinna en mycket välspelad match med 1/0.

– Jag puttade bra hela dagen. Jag hittade något på greenerna i matchen mot Keegan Bradley och den känslan hängde med även imorse och fortsatte sedan i kvartsfinalen. Det som vinner den här tävlingen har gjort en enorm prestation, eftersom det är sju matcher som ska spelas. Flera av mina matcher har varit väldigt jämna och att jag har lyckats vinna dem alla känns fantastiskt, sa McIlroy som gjorde hela 17 birdies under lördagen.

Han möter nu Cameron Young i den ena semifinalen.

Young gjorde sex birdies och inga misstag i sin kvartsfinal mot Kurt Kitayama. Har var tre upp efter nio hål och såg ut att gå mot en enkel seger. Men Kitayama, som imponerat enormt under veckan, kom tillbaka starkt. Han gjorde birdies på 11, 13, 14 och 17 för att vara endast ett ner inför avslutningshålet. Där delade duon på par och Young vann därmed matchen med 1/0.

– Jag tror att i stort sett alla jag har spelat mot hittills har spelat bra på sluthålen, så jag förberedde mig även i denna match att spela bra hela vägen in i mål. Kurt spelade betydligt bättre än jag på slutet och jag är glad att jag lyckades vinna, sa en lättad Young efter sin seger i kvartsfinalen.

– Det ska bli kul att möta McIlroy som ju är en av världens bästa spelare. Förhoppningsvis kan jag starta matchen bra igen så får vi se hur långt det räcker, sa Young.

I den andra semifinalen möts världsettan Scottie Scheffler och Sam Burns. Scheffler var länge ner i matchen mot Jason Day. Australiern gjorde birdie-birdie-eagle på hål 4-6 och gick då till tre upp mot Scheffler. Men världsettan segade sig ikapp och med en birdiekavalkad på slutet kunde han vinna matchen med 2/1.

– Jag är väldigt glad att vara i semifinal. Det var två tuffa matcher idag. Jag är väldigt stolt över min insats och framförallt min avslutning, sa Scheffler efter sin 10:e raka matchvinst i tävlingen.

Han möter Sam Burns som känner sig i toppform och tog en relativt enkel seger mot Mackenzie Hughes i kvartsfinalen med 3/2.

– Jag tycker att mitt spel är på en bra plats. Det kommer att bli en tuff match mot Scottie, men jag ser verkligen fram emot den, sa Burns.

Klicka här för att komma till ledartavlan från WGC Match Play

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights