Nyheter

Hur kommer Rory McIlroys skilsmässa påverka hans spel?

Den 15 maj 2024 gick Sean O’Flaherty, golfstjärnan Rory McIlroys manager, ut och bekräftade att förhållandet mellan McIlroy och Erica Stoll är över. Han bekräftade att skilsmässoansökan är inskickad och därmed skiljs paret åt. De har en treårig dotter, Poppy, tillsammans och har varit gifta sedan 2017. Frågan är hur detta kommer att påverka hans spel framöver?

Syntes utan ringen

Rory McIlroy vann Wells Fargo Championship för några veckor sedan med vigselringen runt fingret. Men när han sedan två dagar senare dök upp på Valhalla Golf Club inför PGA Championship var det utan ringen runt fingret.

Rory och Erica Stoll med dottern Poppy på Augusta ifjol. Foto: Getty Images

Den berömda golfstjärnan var favorit att vinna tävlingen och om det var skilsmässan som fick prestationerna att sinna kan vi endast spekulera kring. Men det blev ingen rolig tävling för McIlroy som slutade på tolfte plats på -12, samma som svensken Alex Noren. Nordirländaren har vunnit fyra majors under sin karriär och är medlem i både Europatouren och PGA-touren.

Förhållandet ska ha varit oåterkalleligt trasigt

Trots att de har en treårig dotter tillsammans ska förhållandet vara oåterkalleligt trasigt. I alla fall var detta orden som New York Post använde efter att de fått ta del av dokumenten. Managern Sean O’Flaherty har bekräftat att dokumenten är inskickade och att McIlroy inte kommer att uttala sig om saken.

Tidigare har den nordirländska stjärnan varit ihop med tennisstjärnan Caroline Wozniacki. Sommaren 2014 skulle de gifta sig med varandra men då fick McIlroy kalla fötter och drog sig ur bröllopet och dumpade tennisstjärnan. Han angav att han insett vad äktenskap innebär när han skickat ut bröllopsinbjudningarna och att han då förstått att han inte var redo.

Kan han återhämta sig?

Inför Valhalla Golf Clubs majortävling var McIlroy storfavorit men det blev ingen rolig tävling för nordirländaren. Frågan är om han kan studsa tillbaka eller om vi får vänja oss vid sviktande prestationer framöver?

Enligt New York Post var det ett trasigt förhållande mellan McIlroy och Erica Stoll och vi har tidigare fått se golfstjärnor tappa karriären efter en skilsmässa. Vissa har ägnat mycket tid åt spelande hos olika nätcasinon som x3000 medan andra har tagit till flaskan.

Det mest kända exemplet på en skandalös skilsmässa i golfvärlden är Tiger Woods som är ansedd som den kanske mest framgångsrika golfspelaren genom tiderna. År 2010 gick han igenom en mycket offentlig skillsmässa från svensken Elin Nordegren. Skilsmässan följde på skandaler om otrohet som påverkade både hans personliga och professionella liv. Efter skilsmässan lyckades Tiger Woods aldrig komma tillbaka och bli den spelare han varit tidigare.

Andra skilsmässor och skandaler i idrottsvärlden

Rory McIlroy är långt ifrån den första stjärnan som skilt sig utan genom åren har det varit några kända skilsmässor bland idrottsstjärnor.

Ryan Giggs skilde sig från sin fru Stacey Cooke år 2017 efter stora skandaler om otrohet och kontroverser i sitt personliga liv. Han hade varit otrogen med sin brors fru under åtta års tid och även om det inte påverkade hans resultat på fotbollsplanen har det påverkat hans eftermäle. Även efter skilsmässan har en rad skandaler gjort att hans offentliga image försämrats till den grad att han inte längre syns i rampljuset eller är önskad i offentliga sammanhang.

Tony Parker är ett annat exempel

Basketstjärnan Tony Parker skilde sig från skådespelaren Eva Longoria år 2010 efter rykten om otrohet. Efter skilsmässan blev han aldrig samma spelare igen utan spelarprestationerna blev sämre och sämre samtidigt som skador tog över. Han fortsatte att spela på en hög nivå men lyckades inte nå samma nivå som tidigare.

Även Michael Jordan hade det tufft efter sin skillsmässa när han skilde sig 2006 och hade idel misslyckade försök att återvända till NBA. Samma med Andre Agassi som kämpade med såväl motivation som form när han skilde sig från skådespelerskan Brooke Shields år 1999. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights