Nyheter

Stora namn till Scandinavian Golf Fair

Scandinavian Golf Fair är den enda mässan av sitt slag i Sverige. Och de lättade restriktionerna leder nu till stora förhoppningar om ett fantastiskt första år för golfmässan.

Den 11-12 mars 2022 slår dörrarna till Scandinavian Golf Fair upp för första gången. Många stora namn som bland andra Callaway, Corbra, Titleist och TaylorMade är redan klara och bokade besökare kommer inom kort få möjlighet att boka fittings med klubbtillverkarna.

– Det har minst sagt varit lite svettigt kan man säga eftersom det kom nya restriktioner kring jul. Men nu känns det bra, lättade restriktioner leder ju till att besökare börjar boka sig för mässan i en helt annan utsträckning. Det är extra roligt att se att besökare även väljer att resa in till Karlstad för mässan. Vi har gäster bokade från bland annat England, Arninge, Motala och Onsjö säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

En mässa för golfare

Scandinavian Golf Fair riktar sig både till inbitna golfare och till de som är intresserade av att börja spela golf. Det kommer att finnas något för alla. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning, i shopen finns många klädmärken representerade och Värmländska Golfförbundet kommer att finnas representerade på mässan och erbjuder aktiviteter för både barn och unga.

– Det känns kul att mässan närmar sig nu och vi är i fullgång med planeringen av vår monter. Vi kommer att ha en slagbur, golfputtävling, SNAGgolf, tipspromenad och lite annat skoj för barn och juniorer, säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund och lägger till att vuxna så klart också är varmt välkomna.

Fler seminarier än tänkt för golfspelare

Som besökare kommer du även få ta del av en rad seminarier som erbjuds till alla som köpt biljett. Utöver Johan Plate och Malin Lundqvist så kommer Svenska Golfförbundet tillsammans med RF Sisu hålla ett gemensamt seminarium med titeln ”Den stöttande idrottsmiljön” och Fredrik Eliasson, Birger Kjellstedt och Oscar Hertzberg, PROs på Karlstad GK och Bryngfjorden GK kommer att dela med sig av tips och övningar med fokus på riktning, slaglängd och bollträff.

– Vi hoppas på att få träffa många golfsugna besökare som laddar inför golfsäsongen 2022. Det känns kul att under nya förutsättningar få dela med sig av tips och övningar till en hel grupp på en golfmässa på hemmaplan säger Birger Kjellstedt, PRO, Bryngfjorden Golf.

Stor bredd bland golfutställare

Intresset har varit stort för att boka en monter på mässan. I dagsläget är tolv klubbar klara, Husbilslandet, Selma Spa, Jordelit, Knistad Herrgård, FootJoy och i golfshopen som byggs upp på mässan träffar besökarna bland andra Abacus, Fun Factory, Garmin, Mitoo, Motocaddy och Rönisch.

Långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår egen region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram emot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan, säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

Golfpartners

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan. Scandinavian Golf Fair äger rum på Karlstad CCC fredag den 11 mars – lördag 12 mars 2022. För mer information besök www.scandinaviangolffair.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights