GolfpärlorNyheterSpanien

Costa Daurada – Den spanska guldkusten

Costa Daurada är kuststräckan mellan Barcelona i norr och den historiska staden Tarragona i söder och här finns mästerskapsbanor, idylliska stränder med kristallklart vatten, gastronomiska och kulturella läckerheter och ett fantastiskt klimat året runt. En semester till Costa Daurada visar djupet och skönheten i Katalonien.

Den solfyllda regionen är ett självklart val för en golfresa. Fem banor i regionen av dem har varit värd för Europatourtävlingar som visar den höga kvaliteten på golfbanorna i Costa Daurada. Mellan golfrundorna finns det en mängd saker att hitta på och titta på vid Spaniens guldkust. Här älskar man mat och blandar gärna tradition med förnyelse. Tillsammans med alla de viner som odlar här blir det en upplevelse för alla sinnen! Förfaderliga recept tillagade med dagens färska fångst från havet uppfinns på nytt med innovativa och kreativa inslag.

Ett golfparadis

Costa Daurada är verkligen ett paradis för golfare med en mängd riktigt bra och utmanande golfbanor som ligger nära eller längsmed kusten. Här är en kvartett banor i regionen som är väl värda ett besök!

En fantastisk anläggning med 45 hål

Lumine Golf & Beach Club ligger nära staden Vila-seca, La Pineda vid Medelhavskusten men ändå borta från liv och rörelse. Anläggningen har 45 hål där mästerskapsbanan Lakes Course, ritad av Greg Norman är den kändaste. Här finns även Hills Course som är betydligt mer kuperad och niohålaren Ruins Course som går mellan arkeologiska romerska byggnader. Golfklubben är inte bara känd för sina fina golfbanor utan även för sitt miljöengagemang.

De har vunnit Audubon International Gold Signature Sanctuary Certificate för deras ansvarsfulla vattenförvaltning.

En av landets bästa

En bit söder om kuststaden Cambrils ligger Bonmont Golf, ritad av Robert Trent Jones Jr som verkligen utnyttjande de naturliga konturerna för att göra en riktigt bra och även riktigt tuff golfbana som av många anses vara bland de bästa i hela Spanien.

I det vackra klubbhuset finns en fantastisk restaurang och servicenivån är mycket hög på hela anläggningen.

Golf och mat vid Medelhavet

I en otroligt vacker natur ligger Golf Costa Daurada en bit norr om Tarragona. Korkekar, olivträd och palmer kantar de 18 hålen vid Medelhavet. Klubbhuset är en vacker och rustik lantgård som renoverats och här finns en fantastisk restaurang som specialiserar sig på katalansk mat.

Golfbanan är en del av Tarragona Sports Center, en sportplats för naturälskare och ett aktivt liv. Förutom golfbanan finns här padel- och tennisbanor, cykelbanor och ett fitnesscenter.

Välskött och vacker

Golf Reus Aigüesverds ligger bara några minuter från Reus och har en vacker 18-håls bana där det gäller att spela strategiskt mellan alla vattenhinder och bunkrar. Det är en smal och välskött bana som passar alla typer av golfare.

Vin och Vermouth

Costa Daurada är känd för sin många badorter, sitt klimat och inte minst för sina många vinodlingar. De flesta ligger kring städerna Tarragona och Reus.

I slutet av 1800-talet hade staden Reus ett trettiotal vinproducenter, något som visar kraften i stadens vinindustri och drivkraften hos dess handlare som återspeglas i uttrycket ”Reus, Paris , London”’, tre av de största städerna i Europa som markerade priset på konjak. Här gör producerar man mycket vin än idag samt även det kryddade starkvinet Vermouth.

Staden där Gaudí föddes var den näst viktigaste staden i Katalonien i slutet av 1800-talet. Några av de viktigaste modernistiska arkitekterna på den tiden, såsom Lluís Domènech i Montaner, fick många uppdrag från den rika Reusborgligheten som redan hade antagit vermouth som tidens fashionabla och sociala dryck. Det finns en mängd ”Vermouth-torg” i Reus där folk samlas och njuter av drycken.

En bra ställe att lära sig mer om Vermouth och dess historia är på Rofes Vermouth. Upplevelsen avslutas med en provsmakning av Reus vermouth och en valfri lunch i samma restaurang för alla som vill njuta av det lokala köket.

Stenterrasser

Vingården Celler Masroig har funnit i över 100 år och har behållit sin karaktär och kultur. Vinrankor och olivlundar är typiska för det bergiska landskapet och har format det till sina karakteristiska torra stenterrasser. Här hjälper druvodlare till att upprätthålla skönheten i detta unika område där vin och olivolja är symboler för identitet. Grenache och Carignan är de lokala druvsorterna i detta område.

Ett unikt mikroklimat

Vinregionen Priorat ligger otroligt vacker i bergstrakterna i regionen och här finns ett unikt mikroklimat. Jorden är mineralrik och passar mycket för vinodling. Här finns bland annat vingården Perinet där man började bygga terrasser och plantera vinstockar 2002 och är en modern vingård i en mycket traditionell region.

Här erbjuds vin- och matupplevelser för besökarna med med typiska lokala produkter, inklusive ”pa amb tomàquet” (bröd med tomat) med jungfruolivolja, nötter, kallskuret och ostar med efterföljande besök på vingården och provsmakning av viner.

I La Cartoixa de Scaladei kan man få en privat rundtur i det gamla klostret vars munkar styrde vinregionen Priorat i mer än sex århundraden. Efter det historiska besöket kommer en vinprovning på Scaladei att erbjudas. Upplevelsen kompletteras med en lunch på restaurang med lokala katalanska rätter i kombination med Priorat-viner.

Lokala delikatesser

Casa Vermouth Padró har en lång tradition av jordbruk och vinodling och här öppnar familjen Padró gärna upp dörrarna till denna vackra egendom för att välkomna besökare och visa dem runt i en unik rundtur. Eller varför inte ett besök till Nulles och där besöka vinkatedralen och prova på den för Katalonien typiska maträtten Calçotada som är grillad lök med såsen salvitxada och detta sköljs såklart ned med det lokala vinet!

På vingården Vinyes Domenech är det biologisk mångfald som råder. Har har man ett stort kunnade och respekt för naturen och vinerna behandlas därefter. Bland de olika upplevelser och kurser man kan gå här är vilka vindruvor som passar bäst till vissa ostar och varför det är så.

Kulturhistoria

Vill du lära dig mer om regionens historia och kultur är ett besök på vingården Marco Abella att rekommendera.

Här kan du lära dig om staden Porreras historia, besöka stadens antikmuseum, för att sedan avsluta besöket med vinprovning på ”La Mallola” med lokala delikatesser som tillbehör, allt med spektakulär utsikt över Priorat-regionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights