Nyheter

Easton Golf fyller 30 år – firar med jubileumsresor och resmålsfester

Golfresebyrån Easton Golf fyller 30 år och det ska firas. I höst går man tillbaka till rötterna och arrangerar en bussresa till Marienbad i Tjeckien och till vintern blir det en exklusiv jubileumsresa till Mauritius.  Dessutom kommer gästerna i Spanien, Portugal och Tunisien att bjudas in till 30-årsfester under hösten.

De som känner till Easton Golf tänker troligen på resor med golfvärd. Värdar som sköter allt på resan och arrangerar tävlingar, middagar och gemenskap. Det är ofta bekvämt och tryggt och du ska kunna koncentrera dig på golfen.

Bolaget började sälja golfresor redan 1993 och de första resorna gick österut till Tjeckien. Och det är logiskt sett därifrån namnet ”East On Golf” kommer. Och nu när man firar 30 år vill man tillbaka till rötterna, till kurorten Marienbad i nordvästra delarna av landet.

Tillbaka där allt började

­­  Vi kände att vi ville göra något extra för våra gäster. Speciellt för dem som rest med oss under hela den här perioden och vill tillbaka till Tjeckien, där allt började. Det blir lite ”back to the roots” på något sätt och det blir en häftig resa, säger Mattias Wistrand, vd på Easton Golf.

Mattias Wistrand, vd på Easton Golf.

Och precis som för 30 år sedan blir det att resa med buss. Och just att åka buss är kanske något som vid en första anblick kan skrämma resenärer som är vana att flyga. Men det tror inte den förre Eastonvärden Hans Johnsson som genom åren gjort ett tiotal bussresor till Tjeckien.

­ Nej, jag tror inte det. Det är häftigt. Dessutom lär alla gästerna känna varandra på bussen, vilket gör veckan i Tjeckien ännu bättre. Gemenskapen brukar vara väldigt bra och när man står på första tee så har gästerna redan pratat och råkats. Det är ju rätt mycket det som Eastons resor handlar om. Att träffa likasinnade och samlas och umgås omkring golfen, säger han.

Det vackra och mysiga klubbhuset i Marienbad.

Resan kommer att gå av stapeln i september och bestå av fyra golfrundor och en spelledig dag, som man till exempel kan spendera i huvudstaden Prag, som ligger på behagligt avstånd från boendet. Det blir tre rundor på Royal Golf Club Marianske Lazne i Marienbad och en runda på Cihelny Golf, vars bana ritats av Gary Player. Båda är fina parkbanor belägna i frodiga landskap. Hans Johnsson minns:

  Hål 7 på Marienbad är väldigt spektakulärt där man ska slå över en bäck vid inspelet och det fanns en källa där man kunde dricka av vattnet. Jag kommer ihåg att vi fyllde på vattenflaskorna där. Cihelny är en naturskön bana som ligger längs floden Teplá. Den är väldigt, väldigt vacker. Men jag tycker nog i och för sig att Marienbad är ännu vackrare. Så det är bra att man spelar tre rundor där, säger han och skrattar.

En svårslagen resa

Men vi släpper taget om Tjeckien en stund. För om den resan handlar om att göra en bra resa i repris, så handlar jubileumsresan till Mauritius snarare om att se framåt. Ett helt nytt resmål, som man kommer resa till i februari nästa år. Det blir boende på lyxig resort med all inclusive och golf i tropisk miljö.

­ Att vi valde att arrangera en resa till Mauritius handlar i grund och botten om att göra något extra. Vi har våra väldigt trevliga resmål i bland annat Spanien, Tunisien, Portugal, Italien och Turkiet. Men det här kändes som något unikt som vi vill ge våra gäster chansen att uppleva. Att spela golf i ett tropiskt klimat i Indiska oceanen, speciellt på sådana kanonbanor, det gör man inte så många gånger i livet. Och när ska vi erbjuda den möjligheten om inte när vi fyller jämt, säger vd:n Mattias Wistrand.

Heritage Golf Club på Mauritius.

Det blir spel på Heritage Golf Club och banan Le Golf du Château. De majestätiska bergen gör dig hela tiden sällskap och på sina håll skymtar det kristallklara turkosa vattnet. Och efter en lunch i klubbhuset kan du bege dig till hotellet och stranden för att ladda upp batterierna inför nästa golfdag.

För den som är extra golfsugen kan man även spela den nybyggda banan La Réserve Golf Links som kommer att stå klar i slutet av året.

 Den ingår för de som väljer att boka så kallad premium all inclusive, bland mycket annat. Jag kan omöjligt sitta här och räkna upp allt som ingår i premium. Det är en gedigen lista och det är en svårslagen all inclusive, säger Wistrand.

Förutom de båda resorna kommer resebolaget i oktober månad arrangera jubileumsfester på resmålen i Murcia och Alicante, Algarvekusten, Lissabon och Tunisien.

 Det är ett sätt för oss att visa hur mycket vi uppskattar våra gäster och fira lite extra. Sen kommer vi säkert att presentera ytterligare någon nyhet inför hösten den närmaste tiden, avslutar Wistrand.

Hans Johnsson har varit Eastonvärd i 15 år.

Hans Johnsson har sedan en tid slutat som Eastonvärd, efter drygt 15 år i tjänst. Men han gör fortfarande lite insatser i bolagets tjänst. När damernas Europatour, LET, kommer till Allerum GK för att spela Helsingborg Open denna vecka kommer han tillsammans med ett gäng andra från företaget agera publikvärdar.
– Jag jobbade många år och det är tuffare än folk tror att vara värd, men samtidigt är det fantastiskt kul! Man jobbar dygnet runt och man måste vara engagerad till 100 procent. Det är ett drömjobb. Men nu nöjer jag mig med mindre aktiviteter som det här på Allerum, säger Hans Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights