Nyheter

En snabb genomgång av Volvo Car Mixed Scandinavian Open

Titelförsvarande Linn Grant och Alex Norén är favoriter till att ta hem titeln i Volvo Car Scandinavian Mixed i år igen. När den här texten skrivs är det bara några veckor kvar tills första utslaget sker på Ullna golfbana, och för svenska golffantaster är helgen en av årets stora höjdpunkter. 

Grant och Norén är titelfavoriter, dels för att de vann respektive tävling förra året, och dels för att de båda just nu är i väldigt god form. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på tävlingen i sig och bjuda på lite grundläggande information för dig som planerar ett besök, men även för dig som bara planerar att följa tävlingen på håll. Om du ska se tävlingen på TV och inte kan befinna dig på plats kan man hitta odds av LeoVegas, någonting som är intressant om man vill addera lite extra krydda. Om du är intresserad av att spela på turneringen kommer vi att gå in på hur du kan gå tillväga längst ner i artikeln.

Linn Grant och Alex Norén

Linn Grant och Alex Norén stod för ett väldigt imponerande spel förra året, och tog hem respektive titel framför en entusiastisk publik på Ullna Golf & Country Club. Målet för dessa två är självklart att göra minst lika bra ifrån sig, och anledningen till det är självklar. Att försvara en titel är väldigt svårt oavsett vilken sport som det rör sig om, men många experter och oddssättare ger ändå Gran/Norén goda möjligheter att lyckas med det.

När går tävlingen av stapeln? 

Tävlingen går av stapeln 8-11 juni, så den börjar alltså redan på torsdagen. Det går att köpa biljetter till antingen en dag eller hela tävlingshelgen beroende på hur mycket tid och lust man har att besöka tävlingen.

Tävlingen hålls på Ullna Golf & Country Club

Tävlingen hålls, som vi tidigare har nämnt, på Ullna Golf & Country Club. Ullna ligger strax utanför Stockholm och är en av områdets vackraste banor.

Om du tycker att det verkar intressant att följa tävlingen på plats under en eller flera dagar så är det klokt om du också tar dig tid att läsa på kring turneringen och vilka platser och hål som är bäst redan innan du åker ut till banan. Genom att vara väl förberedd kan du se till att du får bästa möjliga platser.

Startfältet

Tävlingen löper under fyra dagar och samtliga rundor spelas på Ullna. Startfältet, slår ut i grupper om fyra med 10 minuters mellanrum består av de 78 bästa männen och kvinnorna från från DP World Tour och Ladies European tour. Du kan se alla spelare genom att klicka på länken. För den som är intresserad av att spela på turneringen är det klokt att ta några minuter att se över startfältet och bilda en uppfattning kring hur deras form ser ut.

Om du är intresserad av att spela på turneringen

Att betta på golf är långt ifrån lika populärt som att spela på exempelvis fotboll eller ishockey, men för den som är intresserad av att lägga ett eller flera spel för att addera en extra dimension är det fullt möjligt. Det går att spela på den som kommer vinna turneringen, någonting som av förklarliga skäl ger relativt höga odds. Det går även att spela på vem som kommer att vinna en specifik runda, eller den spelare som kommer att prestera bäst bland alla golfare av samma nationalitet. Exempelvis kan man då spela på att Linn Grant kommer att vara den bästa svensken. Det finns gott om alternativ, och om du vill se en utförlig lista på olika spelsätt genom att klicka på länken i inledningen av texten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights