NyheterTävlingar

Easton Golf Spring Tour blir mixed

När Easton Golf förra veckan lanserade sin Easton Golf Spring Tour med kvaltävlingar i Skåne och finaltävling i Portugal bevarade man en kul hemlighet. Nu meddelas att tävlingarna är för både damer och herrar. Inspirerat av Europatourtävlingen Scandinavian Mixed tävlar man tillsammans i en klass om en gemensam prissumma. Damer spelar en bana som är cirka 15 procent kortare. Den totala prissumman för hela serien tävlingar är 900 000 kronor.

– Scandinavian Mixed är ett härligt initiativ, med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som ansikten för en ny tid inom tävlingsgolfen. Vi skäms inte för att låna bra idéer, säger Simon Cedergren projektansvarig på Easton Golf i Malmö.

Simon Cedergren, projektansvarig på Easton Golf.

De tre deltävlingarna går på Ystad, Sjöbo och Tegelberga i mars. En finaltävling spelas sen under en vecka i april på Troia golf utanför Lissabon i Portugal. Banlängderna kommer anpassas så att klubbvalen in mot green blir så lika som möjligt för damer och herrar.

Tävlar om samma prissumma

– De här frågorna är viktiga för oss, att tjejer och killar kan tävla tillsammans i golf om samma prissumma. Vi är grymt stolta att kunna kalla tävlingen jämställd, säger Mattias Wistrand VD på Easton Golf.

Mattias Wistrand är VD på Easton Golf.

Tävlingarna är alltså öppna för alla med handicap 5 eller lägre. Prissumman i de svenska tävlingarna är upp till 150 000 kr/tävling och i finalen upp till 450 000 kronor. Man kan välja att spela en, flera eller alla tävlingar. Först till kvarn gäller, men med förtur till de som väljer att anmäla sig till alla tävlingar.

Spelschema

•                          22-23 mars      Ystad GK

•                          25-26 mars      Sjöbo GK

•                          28-29 mars      Tegelberga GK

•                          5-12 april          Troia Golf Club – Final

Anmälan till tävlingarna görs som vanligt på Min Golf. Anmälan till hela serien, finalen och att läsa mer om tävlingarna görs på https://eastongolf.se/springtour

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights