Äta & Bo

Krydda golfträningen med vuxna smaker

Gör livet lite mer dramatiskt och fixa till en golftaco som är lite nyttigare än den vanliga fredagsvarianten. Nu gäller det att äta rätt inför vårsäsongen, men för den delen behöver man inte ha tråkigt. Lika gott blir den mexikanska favoriten med nya smakrika kryddpaster, flera såser, en härlig mayo och en tortilla med struktur. Taco truck-känsla hemma på ett kick.

Nationalrätten

Det var 30 år sedan Santa Maria lanserade Tex Mex på den svenska marknaden och sen dess har tacofredagen blivit något av en institution i svenska hem. Idag finns ett brett sortiment av produkter för bland annat tacos, burritos, fajitas och enchiladas. Och svenskarna verkar aldrig få nog av ”nationalrätten”. Nu kommer nästa nivå av Tex Mex.

– 2020 toppade tacos listan över de mest populära helgrätterna. Tanken med vårt nya taco-koncept är enkel variation, restaurangkänsla hemma och mer vuxna smaker. Vi kallar det Next Mex, säger Jenny Odéhn Hejdenberg, Head of Portfolio & Brands World Foods på Paulig.

Majs och vete

Med inspiration från trendiga taco-trucks erbjuder det nya sortimentet en minitortilla gjord på majs och vete som har mer struktur än den vanliga vetetortillan, kryddpaster för grönsaker, kyckling och kött som du bara rör ner i stekpannan, en lime- och jalapeñomayo samt tre fräscha salsor i spännande smaker: Taqueria, Peach & Chili och Tomatillo.

Next Mex är spännande och sticker ut lite mer i smakerna och har mer grönt och varierande proteinkällor.

– Vi vill inspirera människor att laga tacos med andra ingredienser än de normalt gör, som till exempel tofu, blomkål eller kycklingfilé. Dessutom utmanar vi konsumenten att använda nya tillbehör. Varför inte lägga till pumpafrön, fetaost och rödkål?, säger Jenny Odéhn Hejdenberg.

Här är receptet!

Ingredienser

Antal portioner  4 

Ingredienser
200 g rödkål
1 st hjärtbladssalladshuvud
1 st avokado
1.5 paket Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 msk olja
500 g ryggbiff
1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
1 burk Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
Gör så här
  1. Strimla rödkålen fint, grovhacka salladen och skär avokadon i tunna skivor. Lägg åt sidan på ett fat.
  2. Värm bröden i en het, torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida tills de är lite rostade och puffar upp. Lägg de värmda bröden under en kökshandduk för varmhållning.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. När stekpannan är het lägg i köttskivorna och vänta cirka 2 minuter innan det är dags att vända, för bästa möjliga stekyta. När köttet vänts och nästan är klart men ej genomstekt, ta upp och strimla det. Lägg tillbaka det strimlade köttet i pannan, tillsätt kryddpasten och rör om. Ta bort från värmen.
  4. Servera med samtliga ingredienser vid bordet inklusive salsa och mayo. Låt var och en bygga sina egna tacos.
Tips!
  • Byt ut biffen mot fläskkarré eller fläskfilé och tillaga på samma vis som biff fast tills köttet är genomstekt.
  • Prova även vår Peach & Chili Salsa och Tomatillo Salsa.
  • Får du tacobröd över går det fint att lägga dem i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights