NyheterTävlingar

En lång väntan är över för Lee

Den sista dagen av AT&T Byron Nelson blev en blöt historia. Arrangörerna hade noretat att väderprognosen såg dyster ut och valde därför att tidigarelägga starttiderna så att alla spelarna skulle hinna in före ovädret. Det lyckades nästan. De flesta hade spelat klart när ovädret dundrade in, men de bästa spelarna var kvar ute på banan. Däribland K.H. Lee från Sydkorea som var i ledning med två slag med två hål kvar att spela. Lee var på jakt efter sin första seger på PGA-touren och det var mycket som stod på spel, han hade just gjort en bogey på det 16:e hålet och istället för att spela färdigt fick han, och alla de andra kvarvarande spelarna, lämna banan i två timmar och låta stormen passera.

Men uppehållet var inget som störde Lee. Han var lugnet själv när spelet återupptogs och Lee avslutade med två birdies för att vinna tävlingen, fixa kortet på PGA-touren till och med 2023, få 500 FedExCup-poäng och även spel i nästa veckas PGA Championship.

Första segern på 80 försök

– Det var en lång dag på golfbanan för mig idag. Jag ville inte titta på ledartavlorna, utan bara ta slag för slag och det lyckades bra idag. Jag är väldigt lycklig nu, sa Lee efter segern.

Ledaren efter två varv, Sam Burns kom tvåa tre slag efter Lee och har nu avancerat till femte plats i FedExCup-rankingen efter en fantastiskt fin vår. Med segern förra veckan i Valspar Championship och andra platsen i AT&T Byron Nelson seglar nu Burns upp till en av favoriterna i nästa veckas PGA Championship på Kiawah Island.

Årets andra major får nu alltså även K.H. Lee spela. I sin 80:e start på PGA-touren kom den första segern för Lee som inför AT&T Byron Nelson var rankad 137:a i världen. Han blev den åttonde spelare från Sydkorea att vinna på PGA-touren och den här tävlingen verkar vara en favorit för Sydkoreanska spelare. Förra gången tävlingen spelades var 2019 och då vann sydkoreanen Sung Kang.

Alex Norén började strålande men hade en sämre helg.

För Alex Noréns del blev tävlingen en spännande historia men med ett tråkigt slut. Han rivstartade med 65-64 och gick i ledarboll på lördagen. Men Alex fick inte spelet att stämma under helgen och avslutade med 70 slag på lördagen och 74 på söndagen och föll tillbaka till en slutlig 21:a plats.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights