Äta & BoNyheter

Grillad pizza – så gör du Brooks Koepkas favorit

Grillad pizza med smörstekta kantareller, solrosfrön och rädisa. Kan det vara något att stärka sig med efter 18 hål? Då kan golfproffset Brooks Koepkas goda rätt vara ett tips att grädda direkt på grillen.

Knaprig botten

Att lägga en pizza på grillen skiljer sig från att grilla den i ugnen då du får en knaprig, grillad botten med mjuk insida och härligt saftig ovansida. Dessa texturer gör en unik pizzaupplevelse, omtyckt av alla i sällskapet. 

Grillad pizza med smörstekta kantareller, solrosfrön och rädisa

Somrigt och ändå mättande. En perfekt pizza att laga till gardenpartyt, som snacks efter poolbadet och festlig att servera när grannarna kommer över för att grilla.

Mest av allt gillar Brooks Koepka att grilla i trädgården i Jupiter, där han bor granne med Tiger Woods och en rad andra golfproffs. Fästmön Jena Sims och älsklingsvovven är alltid med. Jena och Brooks ska gifta sig om bara några månader. Golfspelaren gillar mat och det är tur att han tränar så mycket, annars hade han kanske behövt dra ned på kaloriintaget. På Koepkas instagram kan man se alla bilder där han äter.

Här kommer tre läckra recept du kan använda när du ska grilla pizza:
Hemmagjord grillad pizza med lufttorkad skinka, mumsig vegansk pizza med kantareller, och en vacker och supergod vegetarisk pizza blanco.

SÅ GRILLAR DU PIZZA

1. Använd ett tillbehör som en pizzasten eller plancha grill som läggs på gasolgrillens galler. Olja planchan lätt innan, så pizzan enkelt kan lyftas utan att brännas fast.
2. Dra upp värmen till max, vänta 10 minuter.
3. Lyft över din ogräddade pizza till planchan – rör ej vid planchan då denna är väldigt varm. Ta ner locket och låt pizzan grillas. Detta tar ca 10 min – öppna locket för att se ifall den fått färg. När pizzan fått färg på ovansidan kan du använda grillbestick för att lyfta botten och se ifall den fått färg där med.
4.När den ser klar ut, lyft över pizzan till en skärbräda med en eller två grillspatlar beroende på hur stor pizzan är.

Pizzadeg för 4 personer:
5 dl mjöl
1 nypa salt
1 msk bakpulver
2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
Mixa ingredienserna och rulla ut på en skärbräda, ha rikligt med mjöl under pizzan så den är enkel att lyfta över till planchan/pizzastenen som ligger på grillen. Receptet passar även till vegetarisk pizza och vegan pizza, då degen inte innehåller mjölk eller några animaliska produkter. 

Grillad pizza med lufttorkad skinka och ruccola
Hemmagjord pizza med lufttorkad skinka är en riktigt lyxig variant men även en perfekt pizza på grillen; den lufftorkade skinkan blir härligt knaprig och mustig och passar perfekt med den smälta osten och toppas med fräsch ruccola. .

Så gör du: Toppa degen med tomatsås, riven pizzaost, soltorkade tomater, rödlök och några skivor lufttorkad skinka. Toppa igen med ost. Krydda med pizzakrydda, salt & peppar. När du tar ut den färdiga pizzan så toppa med ruccola som du snabbt slängt i en skål med olivolja innan så att bladen blivit lite mjukare (och snyggare) innan de läggs på pizzan som en avslutande touch.

Vegetarisk grillad pizza blanco
Vegetarisk pizza på grillen är busenkelt att slänga ihop, denna versionen är lite annorlunda då du använder creme fraiche istället för tomatsås som bas. När du grillar vegetarisk pizza så borde du tänka på att steka eller grilla grönsakerna i förväg, så att det inte blir blött och mosigt på pizzan av all vätska som grönsaker ofta utsöndrar.

Så gör du: Toppa din deg med philadelphia, lök, och kantareller. För att få till en riktigt snygg pizza så kan du toppa med rädisor(!), solrosfrön och glöm inte pizzakryddan innan du lägger den på planchan i grillen.

Den här grillade pizzan är hälften vegansk pizza och hälften pizza med lufftorkad skinka

Vegansk grillad pizza med kantareller & soltorkade tomater
Att grilla vegan pizza går alldeles utmärkt, byt ut den vanliga osten mot vegansk ost eller skippa ost helt och hållet och komplettera med lite mer tomatsås av riktig bra kvalitet.

Så gör du: Toppa pizzadegen med tomatsås, soltorkade tomater, champinjoner från burk eller råa champinjoner, då bör du dock steka de i margarin innan för att bli av med vätska innan de läggs pizzan, vegansk ost, pizzakrydda eller oregano. Lägg din pizza på grillen och låt den få färg. Toppa med ruccola. Njut av smakerna och njut av att lyckats imponera på dina grillgästerna på dina genom att servera en supergod grillad vegan pizza!

Med dessa tips och recept hoppas vi att du tar steget och numera ser din gasolgrill i ett nytt ljus, en plats där du enkelt kan grilla pizza, oavsett om du väljer att slänga ihop en vegan pizza, hemmagjord pizza med lufttorkad skinka eller en enkel och snygg vegetarisk pizza!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights