Golftävlingar i EuropaNyheter

Stockholms GK vann dubbelt

Stort grattis Stockholms GK! Det blev dubbelvinst för SGKs damer förra helgen, när semi – och finaler spelades i Stockholms Seriespel på Österåkers GK och ett antal distriktsmästare i klubblag korades. SGK hade hela sex lag med till semifinalspelet. Matcherna spelades på Västerled, som efter den här säsongen ska byggas om. Greenerna var snabba och svårputtade, men det hindrade inte klubbens damer från att imponera stort.

Fantastiskt golf i finalerna

Sophie Ekman Wretlind har spelat många golftävlingar och även denna gång såg hon till att kamma hem segern. Här berättar hon om den härliga känslan för Golfbladet:

– Det är en stor ära att representera Stockholms Golfklubb och att vara i final på Österåkers golfklubb där vi tävlade om att bli Stockholms bästa golfklubb. Vi har kvalificerat oss för finalen i kategorierna H50, H60, H70, D60 och D70. I dag ställdes vi mot och besegrade Troxhammar och Haninge strand. En fantastisk prestation av vårt lag! Sen stod vi inför en tuff utmaning då vi mötte Täby, där den starka Maja Heden finns med i laget. Vår egen laguppställning är imponerande med spelare som Ann Durlow, Kristina Jönsson och Christina Birke, som redan som junior ingick i landslaget.

Sophie Ekman Wretlind, Stockholms Golfklubb, vann golftävling D70.
Det blev vinst!

– Fantastiskt! Vi på Stockholms GK är nu den bästa golfklubben i huvudstaden, både när det gäller D70 och D60. Finalen i dag var mot Täby GK, där jag själv kom först och fick möta den tidigare proffset Maja Hedén, vilket var en tuff utmaning. Vi är otroligt glada och tacksamma för det sammansvetsade lagets insats, som Kevinge representerar, och som ledde oss till seger och guldet.

Lottie Neümuller ledde oss med skicklighet och entusiasm. Det är nästan otroligt att vi alla, som har tävlat i golf i större delen av vårt liv, har träffats i olika stora golftävlingar och nu var tillsammans i denna final.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights