GolfresorNyheter

Golfresepodden är tillbaka!

Efter de senaste årens pandemi har det aldrig tittats så mycket på Netflix och var och varannan människa har minst en handfull olika poddar som de lyssnar och följer slaviskt. Det finns ett antal olika svenska poddar om golf och betydligt fler om man även lyssnar på de som är på engelska. Golfresepodden är Sveriges största podcast som handlar om golfresor och har haft en paus under pandemin men är nu tillbaka. Golfbladet har intervjuat Johan Kullenberg som tillsammans med Anders Pettersson är Golfresepoddens frontpersoner.

Hur känns det att vara tillbaka och varför denna paus?

– Det känns spännande och lite pirrigt då det var ett tag sedan vi spelade in. Nu har vi precis släppt vårt 39:e avsnitt som handlar om golfen på Gran Canaria. När vi bestämde oss för att ta en paus på grund av pandemin så kunde vi inte tro att det skulle bli närmare två år. Både jag och Anders arbetar inom resebranschen, för Golf Plaisir och Out Of Bounds Golfresor. Vår podcast kräver att vi faktiskt reser och samlar på oss nya upplevelser och erfarenheter från olika golfresor i världen och det har varit svårt.

Det senaste avsnittet handlar om Gran Canaria. Här vackra Meloneras.
Varför gör ni en podcast om golfresor?

– Vi tyckte att det saknades en riktig podcast för de som verkligen gillar golfresor. Det kändes också som ett intressant projekt då vi får prata om alla världens resmål, de behöver givetvis inte ha något att göra med Golf Plaisir eller Out Of Bounds Golfresor. Vi har också båda en enorm erfarenhet av att resa. Vi har båda spelat golf på över 500 golfbanor, i över 50 olika länder vardera och dessutom i över 50 år. Anders är något år yngre än jag så han kanske bara spelat i 48 år men då vet jag att han nog spelat i över 60 olika länder.

Vem är det som ska lyssna på Golfresepodden?

– På vår hemsida så skriver vi att det är en podcast för alla som älskar att resa och spela golf utomlands, och det stämmer nog in ganska bra. Varje avsnitt har nog något för alla men vi har märkt att de avsnitt som är populära resmål för golfsemestern ofta får fler nedladdningar. Det betyder att många använder det till att få extra kunskap om resmål som de planerar att åka till.

Vad karaktäriserar Golfresepodden?

Vi gillar nog båda två att snacka och höra våra egna röster så det är en salig blandning av det mesta som kan hända på en resa. Grunden är att vi ska fokusera på några golfbanor i ett område men vi lägger även mycket tid på att prata om saker som ligger oss varmt om hjärtat, som mat och kultur. Det kan bli långa utsvävningar men även målande beskrivningar av olika golfbanor kryddat med diverse olika händelser och iakttagelser, jämförelser eller upplevelser på plats. 

Vilka är Johan och Anders?

– Vi är båda uppväxta i resebranschen då Anders far grundade Göteborgsbaserade Gotia Golf. Min far, Ingemar Kullenberg, arbetade länge med skidresor men även Kullenberg Golf. Både jag och Anders arbetar nu för Golf Plaisir och har golfen i blodet och en enorm erfarenhet av att både resa och spela golf i olika länder.

Vad har ni själva för favoritavsnitt?

– Jag diskuterade detta lite med Anders och vi båda insåg att vi egentligen bara lyssnade igenom nya avsnitt en gång efter att vi släppt det publikt. Jag har därför lite dålig koll på favoriter men tittar man på de 39 avsnitt som vi gjort nu så tror jag att strukturen och klippningen blivit lite bättre efter de första avsnitten. Till skillnad mot våra lyssnare lockas jag mer av avsnitt som är lite mer långväga och unika som Japan, Island, Nya Zeeland, Dominikanska Republiken eller Jamaica.

Klicka här för att lyssna på podden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights