Äta & Bo

Variera fredagsmyset: Servera en het Taco-bowl med kyckling

Den här lättlagade rätten sköter sig själv i ugnen. Kycklingreceptet är från Kronfågel och är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och granskad av dietisten Kajsa Asp Jonson, som konstaterar att det är en perfekt rätt för att fylla små och stora idrottares näringsbehov.

Ingredienser

Fajitas

500 g minutstrimlor kycklingfilé 0.5 pkt kyckling-bacon
1 st gul lök,
fint klyftad1 st röd paprika,
urkärnad och strimlad
1 msk olja till stekning
1 påse kryddmix fajitas
3 dl salsa, valfri hetta
4 dl riven ost
1 påse nachochips (á 185 g)
2 portioner ris, se förpackning för mängd

Topping

2 st tomater, tärnade
0.5 st gurka, tärnad
3 dl majskorn
1 st rödlök, finhackad
1 dl koriander, grovt skuren
1 dl gräddfil 1 dl guacamole

Gör så här

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i riset. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på rikligt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 min (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av vattnet och sänk temperaturen till 1:an.

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills krispig.

Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.

Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.

Bred ut nachos på bakplåtspapper i en långpanna eller valfri ugnsform. Fördela kycklingen och ris över dessa och klicka på salsa och strö över riven ost. Upprepa om du önskar 2 eller flera lager.

Gratinera tills osten smält och fått fin färg, 5-10 minuter.

Låt svalna en stund innan du toppar med gurka, paprika, koriander och rödlök.

Super gott att servera med guacmole och gräddfil.

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights