Golfbanor i FrankrikeGolfbanor utomlandsGolfpärlor

Golf i franska Loiredalen: Gil Hanse ska lyfta Les Bordes till nya höjder

Ett av Europas mest spännande golfdesignprojekt pågår just nu i Franska Loiredalen där arkitekten Gil Hanse håller på att avsluta sitt bygge av Les Bordes New Course. 90 minuter söder om Paris ligger Les Bordes fantastiska egendom på hela 1 400 hektar i Sologneskogen. I maj öppnas den nya banan och golfvärlden kommer att få ett tillskott som lär vara något alldeles extra.

Les Bordes New Course är den första golfbana i kontinentaleuropa som designats av Hanse och kombination med klubbens 10-håls kortbana, Wild Piglet, som också är skapad av Hanse och öppnade 2020 får medlemmarna i Les Bordes Golf Club en av de största golfupplevelserna i världen.

Två olika upplevelser

– Vi blev omgående förtjusta i området som skiljer sig stilistiskt mycket från den ursprungliga 18-hålsbanan, vilket jag tycker är positivt eftersom medlemmarna kommer att ha två mycket olika golfupplevelser, menar Hanse.

Ett mästerverk

Med inspiration från golfarkitekten Tom Simpson har Hanse och hans team arbetat med klubbens ordförande, Driss Benkirane för att skapa Les Bordes New Course som har alla förutsättningar att bli ett mästerverk. Med maximal omsorg för att bevara den naturliga miljön, passar den nya banan harmoniskt in i omgivningen, med fairways som smälter in i den naturliga vegetationen och Sologneskogen.

– Gil bodde hos oss på gården i över tre månader medan konstruktionen pågick och var otroligt praktisk. Han vaknade klockan sex varje morgon, tog en croissant och kaffe i klubbhuset och började dagen på sin bulldozer klockan sju och jobbade med att forma banan hela dagen tills mörker föll. Han gjorde detta sex dagar i veckan och hans team var lika grundligt, menar Jack Laws, director of golf på Les Bordes.

Banan får en hedkaraktär men är byggd på sand och har stora waste areas, och påminner därför rätt mycket om Pine Valley (där Gil Hanse för övrigt är medlem) och i detta avseende är det en unik stil för Europa.

Rankades bland de 25 bästa

Gil Hanse som bland annat har ritat Rio Olympic-banan 2016 där OS avgjordes och flera av världens 100 bästa banor, har redan slutfört arbetet med kortbanan Wild Piglet som direkt efter öppningen rankades bland de 25 bästa par-3 banorna i världen.

Teamet har även arbetat med Les Bordes klassiska bana, Old Course som är ritad av Robert von Hagge och där gjort ett antal förbättringar för att höja spelupplevelsen. Den exklusiva golfklubben har även fått ett nyrenoverat klubbhus där det kommer att finnas gym, spa, golfsimulatorer, restaurang och barer till våren.

– Vi är en helt privat medlemsklubb med huvudfokus på passionerade golfmänniskor. Vi har medlemmar från alla världens största klubbar och strävar efter att hålla våra standarder som sådana, menar Lee Strutt som är golf- och fastighetsansvarig på Les Bordes.

Härlig spelglädje

– De båda banorna är väldigt olika och de kompletteras dessutom av Wild Piglet. Gil Hanse anses ha byggt den bästa korthålsbanan i världen på Pinehurst, så att säga att Wild Piglet är i samma liga är väldigt spännande för oss. Det kommer att vara en fantastisk tillgång för golferbjudandet, med hål som sträcker sig från 70 till 120 meter, som kommer att bli mycket kul att spela. Detta kommer att ge medlemskapet en helt unikt utbud och hjälper oss att uppnå vårt mål att erbjuda en av världens bästa golfupplevelser.

Les Bordes Golf Club förblir en privat klubb efter de nya banorna på marken. De nya ägarna som köpte området 2018 har utvecklat ett samhälle på Les Bordes för både golfare och deras familjemedlemmar. Här finns förutom golfbanorna även naturliga badsjöar och pooler, stränder, gokart, fiske, hästsport, cykel- och vandringsleder.

Tillsammans med Six Sences ska man även bygga upp slottet Chateau Bel Air till ett lyxhotell och spa och här kommer det även att skapas ett torg med butiker och restauranger, samt ett ridcenter, konstgallerier och en utomhus amfiteater.

Läs mer på www.lesbordesgolfclub.com och www.lesbordes.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights