Golfbanor utomlandsNyheter

Europas bästa golfresorts

Leading Courses grundades 2007 för att hjälpa golfare att hitta och spela golfbanor som passar just för dem och även för att identifiera dolda pärlor i varje land. Leading Courses har över 400 000 besökare varje månad som skriver recensioner om golfbanor över hela världen.

Sedan 2007 har det skrivits mer än 325 000 recensioner på Leading Courses och dessa utgör även basen till deras topplistor. Det är helt enkelt golfarnas egna ranking. 2016 startade Leading Courses en topplista över Europas bästa golfresorts. Det är golfens enda ranking av golfresorts som är helt opartisk och helt gjord på användarrecensioner. Rankningen baseras till 50 % på golfklubbens betyg på Leadingcourses.com och till 50 % på Booking.com-betyget för själva anläggningen.

Förbättrad algoritm

För första gången sedan rankingen startades har Leading Courses denna gång räknat in antalet hål en golfanläggning har i algoritmen för att beräkna det totala betyget. Även om gästerna kan trivas på en golfresort som har 18 hål och alla andra bekvämligheter de kan förvänta sig på en resort, är det definitivt är ett plus om de kan välja mellan flera banor eller hål under vistelsen, utan att lämna resorten.

Därför har alla golfanläggningar i rankingen fått en bonus på 0,005 poäng per hål som golfanläggningen har. På så sätt har golfresorter med mer än 18 hål en liten fördel gentemot andra orter.

Så här gick rankingen till

När räknas en kombination av en golfbana och ett hotell som en resort? Är St Andrews med Old Course Hotel en resort? Är Royal County Down med Slieve Donard Hotel på andra sidan vägen en resort? Leading Courses använde sig av följande definition av en golfresort: ”En hotellfastighet som erbjuder en rad faciliteter, vanligtvis inklusive underhållning och fritidsaktiviteter. Ett hotell är ofta ett centralt inslag i en resort”. Att ha ett hotell och en golfbana räcker alltså inte för att kallas en golfresort och därför har Leading Courses gjort egna kriterier för sin topplista:

Golfklubbens betyg på Leadingcourses.com måste vara aktivt, så det finns tillräckligt många färska recensioner.
Rankingen av anläggningen eller hotellet på Booking.com måste också vara aktiv.
Hotellet måste ligga intill golfbanan eller vara beläget på golfbanans område.
Resorten bör ha fler faciliteter utöver golfbanan (tex. spa, tennisbana, pool osv.)
Golfklubben ska uttryckligen nämna eller hänvisa till den specifika anläggningen eller hotellet på sin webbplats.

1. (7) Costa Navarino – Grekland – 9,46 poäng

Costa Navarino ligger i Messinien i ett av Medelhavets mest orörda och vackraste landskap. Costa Navarino erbjuder en golfupplevelse i världsklass med fyra 18-håls signaturbanor. Resorten har fyra hotell, där Westin Resort har röstats fram som ett av de bästa i hela Grekland och en av de främsta semesterorterna i Europa.

2. (1) Finca Cortesin Hotel Golf & Spa – Spanien –  9,44 poäng

Fyra gånger i rad toppade Finca Cortesin Hotel Golf & Spa rankingen för Europas bästa golfresort. Nu hamnar den på andra plats, vilket är imponerande då anläggningen ”bara” har 18 hål. Finca Cortesin Hotel har 67 rymliga sviter och golfbanan, som är designad av Cabell Robinson, anses vara en av de bästa i Spanien. Finca Cortesin är den perfekta kombinationen av en lyxig resort och en mästerskapsgolfbana. Resortens faciliteter och servicenivå är av högsta klass.

3. (5) The Gleneagles Hotel – Skottland – 9,42 poäng

Gleneagles fortsätter att erbjuda mängd häftiga upplevelser för sina gäster, bland annat lyxigt hotellboende, skräddarsydda sviter, tre mästerskapsgolfbanor, ett prisbelönt Spa och Restaurant Andrew Fairlie, den enda restaurangen i Skottland som har två Michelinstjärnor. Och såklart fyra fantastiska golfbanor.

4. (2) Trump Turnberry Resort – Skottland – 9,38 poäng

Trump Turnberry Resort med sin kända och fantastiska mästerskapsbana Ailsa Course är alltid med i den absoluta toppen på den här listan. Här finns allt en livsnjutare och golfälskare kan tänka sig med 45 golfhål och ett lyxigt boende i en underbar miljö.

5. (10) Der Oschberghof – Tyskland – 9,33 poäng

Inbäddat i de mjukt böljande kullarna i Baar Der Öschberghof ligger här en superanläggning med två 18-hålsbanor, en 9-hålsbana, samt ett 5-stjärnigt hotell med 127 rum och sviter. Hotellet har även ett Spa, gym och Ösch Noir Restaurant som kan stoltsera med två Michelinstjärnor.

6. (3). Trump International Golf Links Doonbeg – Irland – 9,19 poäng

För tre år sedan var Trump International Golf Links Doonbeg nummer 19 på listan, så anläggningen är på väg uppåt. Trump International Golf Links & Hotel Doonbeg, som ligger på Irlands sydvästkust endast 45 minuter från Shannon International Airport, är Irlands nya lyxdestination. Golfbanan är ritad av Greg Norman och har nyligen renoverats av Martin Hawtree.

7. (8) The Montgomerie Maxx Royal – Turkiet – 9,19 poäng

Maxx Royal Belek Golf Resort är ett 5-stjärnigt hotell som erbjuder en fantastisk semesterupplevelse för både familjer och par. Varje gästrum har utformats som en svit och erbjuder rymligt lyxboende och en läcker utsikt över Beleks kustlinje. Golfbanan ligger vid hotellet och anses vara en av Turkiets bästa. De sista nio hålen är elupplysta så man kan spela dem även på kvällstid.

8. (6) The Machrie Hotel & Golf Links – Skottland – 9,17 poäng

Inbäddat i de skotska sanddynerna vid en orörd milslång strand på den vackra ön Islay ligger The Machrie, ett modernt hotell med en otroligt läcker linksbana alldeles utanför. The Machrie Hotel & Golf Links har 47 rum, sviter och lyxiga stugor med fantastisk utsikt över Islays landsbygd eller över golfbanan med havsutsikt.

9. (4) Monte Rei Golf & Country Club – Portugal – 9,14 poäng

Monte Rei Golf & Country Club har alltid legat högt på denna lista. Servicenivån på Monte Rei är mycket hög och golfbanan är mycket uppskattad av spelarna. Gästerna bor i villor och lägenheter av absolut högsta klass alldeles vid golfbanan.

10. (16) The K Club Golf Resort – Irland– 9,13 poäng

K Club är en lyxig resort i det vackra grevskapet Kildare, där floden Liffey slingrar sig genom det mjuka gröna landskapet. Här spelades Ryder Cup 2006, Dubai Duty Free Irish Open 2016 och här har European Open spelats en mängd gånger. Förutom Ryder Cup Course och The Smurfit Course finns här den vackra byggnaden där hotellet med sitt spa och restauranger huserar, alldeles vid golfbanorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights