Nyheter

Lånet som kan hjälpa din golfkarriär

Att vara golfare är inte bara att hålla på med lite sport på sidan av. Det är en livsstil. Men det är inte alltid så lätt att finansiera sin livsstil. Om man verkligen älskar något så lägger man ner tid, energi och pengar på att få in det så mycket som möjligt i vardagen. För att lyckas med sin hobby och bli bättre krävs också att man med jämna mellanrum uppdaterar sin utrustning.

Golf kan dock vara en relativt dyr hobby och sport, och det är inte alltid man har pengarna att köpa allt på en gång. En avbetalningslösning kan då vara ett utmärkt alternativ. Då kan du ha råd att köpa den där otroligt sköna golfklubban så att du verkligen får in den perfekta golfsvingen. Kanske du till och med kan välja lite högre kvalitet på din klubba eftersom månadskostnaden inte blir så hög. Det är där ett blancolån, eller ett privatlån, kommer in i bilden.

Blancolån och privatlån är samma sak

Blancolån betyder att lånet inte är knutet till ett speciellt objekt. Med till exempel ett bostadslån är det specifikt huset eller lägenheten du lånar till. Men ett blancolån är något som ger dig större frihet. Du kan låna pengarna och sedan spendera dem på det du själv bestämmer. Det fungerar när du behöver ett lån för att finansiera din golfkarriär, eller åtminstone dina söndagseftermiddagar på banan.

Men som med alla lån krävs det lite av dig för att det ska gå igenom. För att klara ut några funderingar kommer här svaren på tre vanliga frågor om blancolån.

  • Hur gör man för att ta ett blancolån?
  • Vem kan ta ett blancolån?
  • Hur fungerar det att återbetala ett blancolån?
Hur gör man för att ta ett blancolån?

Börja med att jämföra olika lån hos olika långivare. Det är viktigt att du också jämför hur mycket ditt lån kommer att kosta dig om du väljer att betala tillbaka det på kort tid eller på längre tid. Stora lån kan ofta vara skönt att ha på en längre betalningsperiod eftersom detta gör att kostnaden inte blir så stor varje månad, men den totala kostnaden kan då bli högre. När du hittat ett lån som passar din ekonomi skickar du in en ansökan som kommer att granskas.

Vilka krav finns det för den som vill ta ett blancolån?

Alla kan ansöka om ett blancolån. Till och med om du har en betalningsanmärkning. Huruvida ditt lån blir godkänt eller inte beror på hur hög kreditvärdighet du har. Saker som bland annat kan hindra ett lån är skulder hos kronofogden eller att du har en väldigt oregelbunden inkomst. Det går alltså att ta lån trots en betalningsanmärkning, men räntan brukar då vara högre.

Hur fungerar det att återbetala ett blancolån?

Du är den som har kontroll över ditt blancolån. Du kan när som helst välja att betala tillbaka hela summan. Det kostar inget att betala in pengarna i förtid. Det går givetvis också bra att betala tillbaka lånet på den tid som du ansökte om från början. För dig som är betalningsansvarig finns flera fördelar att kika närmare på. Visste du till exempel att räntan på de flesta lån, studielån undantaget, kan dras av på skatten? Det är helt klart värt att undersöka för dig som nyss har tagit ett blancolån.

Tydlighet med blancolån

Det känns alltid nervöst att ta ett lån. Men när du har en tydlig betalningsplan och förhållningsregler kan det genast kännas enklare. Att ta ett blancolån kan vara befriande för den som behöver det där lilla extra, men det är bra att tänka på att man inte lånar upp sig för mycket. Inte ens när det gäller att köpa utrustning till golfandet.

Det är även viktigt att endast ta ett lån när man behöver det. Om dina gamla klubbor fortfarande är i gott skick är det bättre att använda dem ett tag till, eller sälja dem second hand till ett bra pris som går till sparkassan för nya klubbor. Låna endast pengar om du vet att du kan betala tillbaka pengarna på ett ansvarsfullt och effektivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights