Nyheter

Europas bästa golfresorts

Leading Courses grundades 2007 för att hjälpa golfare att hitta och spela golfbanor som passar just för dem och även för att identifiera dolda pärlor i varje land. Leading Courses har över 400 000 besökare varje månad som skriver recensioner om golfbanor över hela världen.

Sedan 2007 har det skrivits mer än 350 000 recensioner på Leading Courses och dessa utgör även basen till deras topplistor. Det är helt enkelt golfarnas egna ranking. 2016 startade Leading Courses en topplista över Europas bästa golfresorts. Det är golfens enda ranking av golfresorts som är helt opartisk och helt gjord på användarrecensioner. Rankningen baseras till 50 % på golfklubbens betyg på Leadingcourses.com och till 50 % på Booking.com-betyget för själva anläggningen.

Förbättrad algoritm

Förra året började Leading Courses med att räkna in antalet hål en golfanläggning har i algoritmen för att beräkna det totala betyget. Även om gästerna kan trivas på en golfresort som har 18 hål och alla andra bekvämligheter de kan förvänta sig på en resort, är det definitivt är ett plus om de kan välja mellan flera banor eller hål under vistelsen, utan att lämna resorten.

Därför har alla golfanläggningar i rankingen fått en bonus på 0,005 poäng per hål som golfanläggningen har. På så sätt har golfresorter med mer än 18 hål en liten fördel gentemot andra orter.

Så här gick rankingen till

När räknas en kombination av en golfbana och ett hotell som en resort? Är St Andrews med Old Course Hotel en resort? Är Royal County Down med Slieve Donard Hotel på andra sidan vägen en resort? Leading Courses använde sig av följande definition av en golfresort: ”En hotellfastighet som erbjuder en rad faciliteter, vanligtvis inklusive underhållning och fritidsaktiviteter. Ett hotell är ofta ett centralt inslag i en resort”. Att ha ett hotell och en golfbana räcker alltså inte för att kallas en golfresort och därför har Leading Courses gjort egna kriterier för sin topplista:

Golfklubbens betyg på Leadingcourses.com måste vara aktivt, så det finns tillräckligt många färska recensioner.

Rankingen av anläggningen eller hotellet på Booking.com måste också vara aktiv.

Hotellet måste ligga intill golfbanan eller vara beläget på golfbanans område.

Resorten bör ha fler faciliteter utöver golfbanan (tex. spa, tennisbana, pool osv.)

Golfklubben ska uttryckligen nämna eller hänvisa till den specifika anläggningen eller hotellet på sin webbplats.

1. Costa Navarino – Grekland – 9,53 poäng

När Costa Navarino slog upp sina portar med Dunes-banan 2010 hade man stora ambitioner. Året efter öppnade de sin andra bana – Bay Course. Redan då ansågs det vara en bra resort, men eftersom det inte fanns några andra golfbanor i området var golfare inte riktigt bortskämda med valmöjligheter.

Med Hills och Olympic-banorna i februari 2022 utökade Costa Navarino till 72 hål och gjorde något som fram till dess ansågs otänkbart, de skapade på egen hand en golfdestination. Det gör Costa Navarino till den bästa golfanläggningen i Europa.

2. The Gleneagles Hotel – Skottland – 9,48 poäng

Med 63 hål att välja mellan, en tvåstjärnig Michelinrestaurang och lyxigt hotellboende är det inte svårt att förstå varför 2014 års Ryder Cup-bana The Gleneagles Hotel är rankad tvåa på denna lista över bästa golfresorter i Europa 2024.

Gleaneagles har fyra golfbanor, två av dem – King’s och Queen’s – alltid högt placerade i alla banrankingar, en Ryder Cup-bana och den charmiga Wee-banan som är perfekt att tillbringa en solig eftermiddag på.

3. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa – Spanien –  9,44 poäng

Även om de har tappat en plats jämfört med förra årets ranking är Finca Cortesin fortfarande en av Europas bästa golfresorter. Förra årets Solheim Cup-bana har varit etta på denna lista 2017, 2018, 2020 och 2022.

Med en golfbana i toppklass – som alltid rankas mycket högt bland golfbanor i Spanien, ett hotell inspirerat av traditionell andalusisk arkitektur, utsökt mat, oklanderlig service och en oöverträffad atmosfär av lugn och ro, har Finca Cortesin i princip allt. Om det inte var för avsaknaden av fler golfhål skulle Finca Cortesin med största sannolikhet vara i toppen av rankingen.

4. Trump Turnberry Resort – Skottland – 9,34 poäng

Trump Turnberry Resort – med sin mästerskapsbana Ailsa Course i South Ayrshire, Skottland är en magnifik resort. Anläggningen har varit värd för The Open Championship fyra gånger. Förutom Alisa Course har Trump Turnberry även golfbanan King Robert the Bruce, som invigdes 2017 och 9-håls golfbanan Arran, som är perfekt för både nybörjare och duktiga golfare att träna på sitt närspel.

5. Trump International Golf Links Doonbeg – Irland – 9,32 poäng

Trump International Golf Links Ireland sträcker sig över 2,5 kilometer av en halvmåneformad strand och sanddyner och är en fantastisk syn att skåda och erbjuder utsikt över Atlanten från 16 av 18 hål. Banan är ritad av Greg Norman, men har designats om av Martin Hawtree och spelas genom en naturlig väg mellan enorma sanddyner vid havet.

6. The K Club Golf Resort – Irland – 9,22 poäng

The K Club ligger på den frodiga irländska landsbygden och erbjuder en unik golfupplevelse, som består av två parklandskapsgolfbanor designade av den legendariske Arnold Palmer. Medan Palmer North är känd som en av Europas mest spektakulära golfbanor med en dramatisk finish, är Palmer South-banan designad främst som en inlandsbana.

Men K Clubs utomhusaktiviteter sträcker sig långt bortom världsberömda fairways och greener. Med sportfiske, paddleboard, bågskytte, skytte, falkjakt, ridning eller tennis finns det mycket att locka den nyfikne.

7. Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort – Frankrike – 9,18 poäng

Terre Blanche Golf Resort ligger inbäddat i Frankrikes Provence-Alpes-Côte d’Azur-region och erbjuder en förstklassig golfvistelse för alla. Med två fantastiska golfbanor är det ett drömställe för golfälskare.

Men det handlar inte bara om spelet – Terre Blanche skämmer bort gästerna med lyxigt boende, underbara pooler och gourmetmat. Terre Blanche Golf Resort är verkligen den ultimata destinationen för en lyxig golfresa i Frankrike.

8. The Machrie Hotel & Golf Links – Skottland – 9,12 poäng

Inbäddat i de skotska sanddynerna vid en orörd milslång strand på den vackra ön Islay ligger The Machrie, ett modernt hotell med en otroligt läcker linksbana alldeles utanför. The Machrie Hotel & Golf Links har 47 rum, sviter och lyxiga stugor med fantastisk utsikt över Islays landsbygd eller över golfbanan med havsutsikt.

Golf har spelats på The Machrie sedan 1891. Designad av Willie Campbell och nyligen moderniserad av arkitekten DJ Russell, kombinerar The Machrie det allra bästa av en traditionell linksbana med en modern design.

9. Camiral Golf & Wellness – Spanien – 9,12 poäng

Även om anläggningen ofta fortfarande kallas PGA Catalunya, har Camiral Golf & Wellness definitivt fått en uppgradering under de senaste åren. Därav deras jätteskutt i rankingen för bästa golf resorts i Europa 2024. Camiral Golf & Wellness är hem för de magnifika golfbanorna Stadium och Tour och har en mängd hotell, villor och lägenheter att välja mellan för boende.

Camiral ligger några minuter från Gironas flygplats och är bekvämt beläget för golfare som letar efter en kort golfsemester. Men semesterorten och staden Girona har så mycket att erbjuda att man lätt skulle kunna tillbringa ett par veckor här.

10. Gloria Golf Resort – Turkiet – 9,11 poäng

Gloria Golf Resort ligger inbäddat längs Medelhavskusten och erbjuder ett golfparadis med sina två mästerskapsgolfbanor designade av den franske arkitekten Michel Gayon och en ytterligare niohåls golfbana som är perfekt för träning.

Med sitt oslagbara läge i Belek, känt för sina sandstränder och pulserande kultur, lovar Gloria Golf Resort en oförglömlig semesterupplevelse för alla golfälskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights