NyheterTävlingar

Fem svenskor i Solheim Cup

Europas kapten i Solheim Cup, Suzann Pettersen, tillkännagav på tisdagskvällen sina fyra wild cards till Europas lag i Solheim Cup. Det blev Gemma Dryburgh från Skottland, Emily Kristine Pedersen från Danmark och den svenska duon Madelene Sagström och Caroline Hedwall som fick Pettersens kaptensval och därmed blir det hela fem svenska spelare i laget som åker till Finca Cortestin i september.

I söndags, när tävlingen ISPS HANDA World Invitational var färdigspelad, stängdes även kvalificeringsfönstret för Europas lag och åtta spelare var därmed klara för årets Solheim Cup. Anna Nordqvist, Linn Grant och Maja Stark var bland de åtta spelare som kvalificerade sig. Detta blir första gången som Grant och Stark spelar i matchen mot USA och detsamma gäller även Gemma Dryburgh, som lite överraskande fick ett av kapten Pettersens wild cards.

För Madelene Sagström blir det tredje gången hon spelar Solheim Cup, men hennes första på europeisk mark.

– Jag är superstolt och hedrad över att bli vald av Suzann. Att spela i min tredje Solheim Cup och den första på hemmaplan blir stort och något jag alltid drömt om. Jag kan knapp vänta på att få åka till Spanien och representera Europa, sa en lycklig Sagström efter att ha blivit uttagen.

För Caroline Hedwalls del blir det femte gången hon är med i Solheim Cup.

– Jag är så taggad över att få spela Solheim Cup igen. Det är min absolut favorittävling! Jag har haft det som mål hela säsongen att komma med i laget och jag är så glad och taggad just nu, sa Caroline Hedwall.

Kapten Pettersen är nöjd med sitt lag som innehåller både rutin och erfarenhet men även ungdomlig energi.

– Jag är väldigt nöjd med mitt lag! Madelene var ett självklart val. Hon har erfarenhet och är en fantastisk lagspelare. Det har även varit häftigt att följa Gemma och hennes prestationer under det senaste året, hon har ett väldigt stabilt spel, är bra med puttern och har dessutom en fantastisk personlighet, menar Pettersen.

– Emily är en tuff konkurrent, särskilt i matchspel, hon har erfarenheten och jag vet vad jag kommer att få av henne. Slutligen kan jag inte tänka mig en mer tävlingsinriktad spelare än Caroline. Jag är väldigt glad över att ha henne i vårt lag, med tanke på hennes spel och hennes facit i Solheim Cup.

De fyra kaptensvalen får sällskap av Frankrikes Celine Boutier, den engelska duon Charley Hull och Georgia Hall, Leona Maguire från Irland, Carlota Ciganda från Spanien samt svenskorna Anna Nordqvist, Linn Grant och Maja Stark.

Solheim Cup spelas på Finca Cortesin i Spanien 22-24 september

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights