NyheterTävlingar

Historisk 59-runda på Challenge Tour

Finlands Lauri Ruuska skrev in sitt namn i rekordböckerna genom att gå den första rundan av Vierumäki Finnish Challenge på 59 slag. Det är endast fjärde gången någonsin som en spelare går under 60 slag i en tävling på Challenge Tour.

Finländaren gjorde tio birdies och en eagle på väg till en bogeyfri 59-runda på Vierumäki Resort.

Adrien Mörk var första spelare att gå under 60 slag på Challenge Tour när han sköt en 59-runda i Tikida Hotels Agadir Moroccan Classic 2006. Han fick sällskap i historieböckerna av Nicolò Ravano, som gick runt på 59 slag i Fred Olsen Challenge de España 2016, innan spanjoren Alejandro del Rey sköt en 58-runda i Swiss Challenge 2021 för att bli första spelare på DP World Tour och Challenge Tour att lyckas med den bedriften.

Men den första speldagen på Vierumäki Resort tillhörde Ruuska när han tog ledningen med fyra slag efter sin 59-runda.

– Det känns fantastiskt att vara en del av 59-klubben. Ärligt talat visste jag att det skulle bli en vecka med låga scorer och jag såg mig själv som en som skjuta riktigt lågt. Att dessutom för göra det på hemmaplan är verkligen speciellt, sa Ruuska efter sin historiska runda.

– Jag fick en bra start och började med fyra raka birdies, sen bara fortsatte det är rulla i birdieputtar hela tiden. Det kändes som att jag inte kunde missa en putt i dag. Det nionde hålet, mitt sista för rundan, är normalt ett par fem men för första gången i år spelar vi det som ett par fyra, så det gjorde det ännu mer utmanande. Jag slog ett bra utslag och försökte bara träffa greenen med mitt andra slag. Jag missade birdieputten för 58 slag, men det var en skön känsla att peta i parputten för 59.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Vierumäki Finnish Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights