GolfbettingNyheter

De gör upp om segern i tourfinalen

Det är dags för Tour Championship, dit säsongens 30 bästa spelare har kvalificerat sig och nu ska FedExCup-mästaren krönas.

Spelplatsen är som vanligt East Lake Golf Club i Atlanta och vinnaren denna vecka får smått sanslösa 18 miljoner dollar. Inför årets tourfinal leder världsettan Scottie Scheffler. Han får därför ett försprång mot de andra spelarna och får starta Tour Championship på 10 under par. Viktor Hovland, som ju vann BMW Championship förra veckan efter en galen slutspurt, ligger tvåa i FedExCup och får starta på åtta under par.

East Lake Golf Club är en svår bana som kommer att spelas ännu tuffare i år då prognoserna talar om en solig och varm vecka i Atlanta vilket kommer att göra greenerna på den 6 700 meter långa banan snabba och hårda. Arrangörerna har låtit ruffarna växa sig frodiga och missar man fairway på East Lake är man i trubbel i ruffen av tjockt bermudagräs. Nyckeln till framgång denna vecka är alltså att slå långt och rakt från tee, pricka greenerna och sänka puttarna. Låter enkelt, inte sant?

Vilka är då våra favoriter till att ta hem årets Tour Championship?

Eftersom upplägget numera är att de som spelat bäst under året och är högst rankade i FedExCup-rankingen får ett försprång mot de andra är veckans tävling lite unik. Världsettan och ledaren av FedExCup, Scottie Scheffler har två slags försprång mot tvåan och hela 10 slags försprång mot de som ligger på plats 26-30. Därför är det ovanligt få spelare som har chansen att vinna denna vecka. 

Scottie Scheffler är favorit, men vi tror ändå att norrmannen Viktor Hovland eller nordirländaren Rory McIlroy kommer att göra upp om segern i årets tourfinal.

25-årige Hovland vann förra veckans BMW Championship efter en spektakulär spurt där norrmannen gick de sista nio hålen på 28 slag. Det var hans femte seger på PGA-touren och han har prickat toppformen perfekt inför stundande tourfinal och även till Ryder Cup om några veckor. Han slår långt, och rakt, har förbättrat sitt närspel denna säsong och han har en energi och en glöd i blicken som visar att han vill vinna mycket mer. En seger på norrmannen ger 5,50 i odds på Expekt.

Nordirländaren McIlroy vann här i fjol och jagar sin tredje FedExCup-titel vilket skulle göra honom historisk. Slår långt och högt vilket passar på East Lake. Om han även träffar fairways såklart. Världstvåan har vunnit 24 segrar på PGA-touren och vill gärna jaga ikapp och gå förbi Scottie Scheffler, både här och på världsrankingen. Expekt erbjuder 4,50 i odds för en seger för McIlroy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights