LivsstilNyheter

Njut av passionen i Norrvikens Trädgårdar

Det finns andra gräsmattor och fina växter än de som sprider skönhet på Båstad Golfklubb och Bjäre GK. Ludvig Nobel hette mannen som såg till att golfen kom till Båstad, som annars är känt för sin tennis. Rudof Abelin tog trädgårdsdesignen med sig hit. Norrviken blev en av de största och yppersta fruktodlingarna i Norden. Med sina mönstersamlingar av jättefrukter vann Rudolf Abelin guldmedalj och danskarnas hederspris vid nordiska utställningen i Malmö 1900 och högsta priset vid världsutställningen i Paris samma år.

Massor av aktiviteter på Norrvikens trädgårdar i Båstad

Norrvikens alla trädgårdar är värda ett besök så här års. Ett höstprogram med aktiviteter, workshops och inspiration för alla generationer erbjuds gästerna. Golfbladet besökte Norrvikens magnifika trädgårdar i somras och fick en utsökt guidetur. Vi återkommer till det besöket senare. Nu vill vi passa på att tipsa om allt spännande som händer just nu. Hösten är här med sina färger i orangeröd-skala. Vackert och smakrikt med alla äpplen som kan avnjutas.

Plötsligt en dag ligger det gula löv på grusgången och man genomfars av en önskan om att det ska bli några riktigt varma och stilla dagar till. Hösten är här. Norrvikens trädgårdar bjuder in till en passionerad tid och hyllar trädgårdskonsten, glädjen till livet och kärleken till blomman. Njut av stunden, skönheten och det oförutsägbara med musik, arrangemang och utställningar i en magisk park med unika stilträdgårdar. 

Läs mer här om vad som händer på Norrvikens Trädgårdar>>

Grundaren Rudolf Abelin visste vad han gjorde när han tog första spadtaget i jorden utanför Båstads stadskärna. Han verk lever kvar än i dag och en stab av flinka och välutbildade trädgårdsmästare ser till att varje grässtrå ligger perfekt, när besökarna kommer.

Så vart ska du åka? Norrvikens trädgårdar ligger på Kattviksvägen i Båstad Kommun. Vill man titta på egen hand finns en hel park att njuta av. Ett besök på Norrvikens trädgårdar är aldrig det andra likt. 

Här lär man sig att planera för våren och hur man under hösten skapar de bästa förutsättningarna för sina trädgårdar. I ”Gör rum för våren” inspireras och tipsas deltagarna till en lyckad lökplantering. Under ledning av hortonomen Emelie Cangård och trädgårdsinspiratören Annika Christensen guidas deltagarna i konsten att skapa de bästa förutsättningarna för en välmående och vacker trädgård att njuta av till våren. 

Höstlovskul på Norrvikens trädgårdar i Båstad

Nytt för i år är även Höstlovskul för barnen, mellan den 3 och 4 november välkomnas alla barn till Norrviken. Det blir bland annat höstpyssel med Kristina Digman, spökmysterium och ansiktsmålning. Allt detta varvas under hösten med beskärningskurs, fruktbestämning, bukettbindning & pumpaworkshop med Hanna Wendelbo, Äpplets dag, Äppel Päppel & Kafferep med Hasse & Monica och mycket, mycket mer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights