NyheterTävlingar

Femte raka segern för Korda – Stark tvåa

Nelly Korda tog sin femte raka seger på LPGA-touren när hon vann årets första major, Chevron Championship, på The Club at Carlton Woods i Texas. Den som utmanade Korda mest av alla var Maja Stark, som slutade på en fin andra plats, två slag efter Korda.

Efter ett uppehåll för regn fick spelarna avsluta sina tredje varv på söndagsmorgonen. Korda hade då sju hål kvar att spela och kom in på 69 slag, precis som Stark. Korda delade då andra platsen med Brooke Henderson och de båda låg ett slag från ledande Haeran Ryu från Sydkorea.

Henderson och Ryu spelade dock bort sina chanser tidigt på det fjärde varvet, samtidigt som maskinen Korda trummade på. Amerikanskan gjorde birdies på hål 3 och 4 och 9 och ledde plötsligt tävlingen med tre slag.

De enda som hotade Kordas jakt på sin femte vinst i rad var Lauren Coughlin som öste i birdies, förra årets ”rookie of the year” – sydkoreanskan Jin Hee Im och Maja Stark som spelade klokt och metodiskt på The Club at Carlton Woods.

Och när Korda gjorde bogeys på hål 11 och 15 krymte ledningen snabbt.

Maja Stark inledde finalvarvet med 12 raka par. Efter en birdie på det 13:e hålet dök hon upp i Kordas backspegel. Och svenskan skulle spara det bästa till sist.

Hon gjorde en läcker birdie på det 17:e hålet och var ytterst nära att sätta chippen för eagle på det sista hålet och slutade på 11 under par, ett slag efter Korda som dock hade ett hål kvar att spela.

Ute på det 18:e hålet visade Nelly Korda varför hon vunnit fyra tävlingar i rad och var på god väg att ta en historisk femte seger. Till synes oberörd bombade hon ut sin drive mitt i fairway, slog upp sitt andra slag på greenen tio meter från hål, tvåputtade för birdie och tog hem sin 13:e vinst på LPGA-touren och sin femte i rad.

– Det har bara varit ett par galna, galna, galna veckor, med riktigt bra golf från min sida. Jag ville verkligen ha den här vinsten. Det känns fantastiskt nu, sa en överlycklig vinnare efteråt.

Segern i The Chevron Championship gör att Nelly Korda ansluter sig till Nancy Lopez och Annika Sörenstam som enda spelare att vinna fem tävlingar i rad på LPGA-touren. Hon kan toppa det redan nästa vecka då hon planerar att spela JM Eagle LA Championship.

– Men först ska jag njuta av det här. Det har varit några fantastiska veckor och förhoppningsvis kan jag fortsätta att hålla serien vid liv, sa Korda.

Maja Stark spurtade vasst till en andra plats i The Chevron Championship. Foto: Getty Images

För Maja Stark blev årets första major en succé och andra platsen är hennes överlägset bästa placering i en major.

– Jag är jätteglad och nöjd. För två månader fungerade ingenting. Men jag ändrade på puttekniken och även på min inställning och det verkar ha fungerat, sa Maja Stark efter sin fina andra plats.

Klicka här för att komma till slutresultatet från The Chevron Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights