NyheterTävlingar

Finau vann Northern Trust – Norén fyra efter en superspurt

Det var ett bra tag sedan Tony Finau vann en tävling på PGA-touren. Hans första, och enda seger, kom i Puerto Rico Open 2016. Sedan dess har han slutat topp-10 hela 39 gånger, utan att vinna. Men så kom äntligen den efterlängtade segern, när amerikanen slog Cameron Smith i särspel och tog hem The Northern Trust på ett regndränkt Liberty National utanför New York

Envisheten och viljan att vinna segrade till slut. Efter åtta andraplatser kom segern för Tony Finau som nu seglar upp som favorit att vinna hela FedExCup-slutspelet.

– Jag har en extrem tro på mig själv. Det här spelet är svårt som det är. Och killarna på touren är så bra som de är. Om du slutar tro att du kan slå dem, då är det kört. Det är bara fortsätta tro och fortsätta att försöka bli bättre. Det har jag intalat mig själv hela tiden, sa Finau efter sin seger.

Den blöta banan passade Finau

Finau spelade bäst av alla från tee till green på Liberty National. Att sista varvet blev uppskjutet på grund av det oväder som dundrade in över New York på söndagen verkade passa honom. Banan var mjuk efter allt regn och det drog Finau nytta av med sin enorma längd från tee.

Den här veckan fungerade även puttningen. Han ägnade söndagen åt att träna puttning på mattan på sitt hotellrum för att finslipa den ytterligare inför avslutningsrundan.

När världsettan Jon Rahm gjorde bogeys på 15 och 18 och solen började gå ner över Manhattans skyline stod det klart att det var två spelare som skulle göra upp om segern. Cameron Smith som sköt en fantastisk 60-runda på lördagen gick upp till totalt 20 under par, efter en stark spurt med birdies på 16 och 17. Tony Finau matchade den scoren vilket innebar särspel. Finau, som tidigare förlorat tre av tre särspel i karriären, skakade snabbt av sig den statistiken och gjorde inga misstag när du duon gick ut på det 18:e hålet. Däremot skickade Smith sin drive out of bounds och Finau kunde göra ett enkelt par och ta hem sin första seger på fem år och 142 försök.

Alex Norén spurtade fint till en fjärdeplats och får spela vidare i FedExCup-slutspelet.

Alex Norén spelade fantastisk golf på måndagen och flög upp 13 placeringar till en slutlig 4:e plats. Norén gick fem under par och totalt 15 under par och ligger därmed på 43:e plats i FedExCup-rankingen och får spela vidare även denna vecka när de 70 bästa spelarna gör upp om titeln i BMW Championship.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights