Nyheter

Här kostar ett medlemskap 10 000 kronor. Om dagen.

Tour Championship är över för denna gång och Viktor Hovland visade upp ett enormt imponerande spel, vann tourfinalen och tog hem bonuschecken på 18 miljoner dollar. Nu byggs den klassiska golfbanan om där man vill återskapa mycket av den historiska sträckningen från över 100 år sedan.

East Lake byggdes redan 1908 av Tom Bendelow. 1913 designades banan om av Donald Ross och fick den sträckningen som banan har än idag. Inför Ryder Cup 1963 gjordes ett antal förändringar på banan och 1995 fick banan sig en ordentlig ansiktsupplyftning. Nu har arkitekten Andrew Green fått i uppdrag att renovera banan och återskapa en klassisk design i en modern tappning. Banan stängdes direkt efter att Viktor Hovland vann årets Tour Championship och öppnar igen sommaren 2024.

Att vara medlem i East Lake Golf Club utanför Atlanta måste vara drömmen för många golfare. Det var här Bobby Jones lärde sig spelet. Här spelades Ryder Cup 1963 och U.S. Amateur Championship 2001 och sedan 2004 har Tour Championship spelats här varje år.

Förutom golfbanan finns här även en ett vackert klubbhus, flera tennisbanor, fitnesscenter och ett antal pooler. Det här är en av de mest prestigfyllda golfanläggningarna i hela USA. Men det kostar därefter.

Det finns tre olika medlemskap tillgängliga; ett fullt medlemskap, ett nationellt medlemskap och ett socialt medlemskap.

Det fullständiga golfmedlemskapet ger medlemmen tillgång till klubbens 18-håls golfbana, träningsfaciliteter och klubbhusfaciliteter. Startavgiften för detta är medlemskap är 175 000 dollar.

Tillsammans med startavgiften finns det även en föreslagen donation på 200 000 dollar till East Lake Foundation som medlemmarna förväntas betala. Därefter är den årliga avgiften cirka 30 000 dollar plus en avgift till restaurangen för mat och dryck på 1 500 dollar per år.

Totalt kostar det alltså lite drygt 400 000 dollar om man vill bli medlem i East Lake Golf Club. Nästan 4,5 miljoner kronor …

Det nationella medlemskapet ger medlemmen rätt till 12 golfrundor per år. Startavgiften är cirka 25 000 dollar med årliga avgifter på uppskattningsvis 5 000 dollar. Medlemmar måste också uppfylla ett minimikrav på mat och dryck på 1 500 dollar.

Det sista tillgängliga medlemskapet är ett så kallat socialt medlemskap som ger medlemmarna tillgång till klubbens middagar och sociala evenemang. Startavgiften här är cirka 5 000 dollar och årsavgiften är 1 500 dollar. Även här måste man betala en minimiavgoft för mat och dryck på 1 500 dollar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights