NyheterTävlingar

Fleetwood starkast i Dubai

Det blev duellen som alla hoppades på. De europeiska Ryder Cup-stjärnorna Tommy Fleetwood och Rory McIlroy gick ut den sista dagen av Dubai Invitational i ledarboll och kampen mellan de båda varade hela vägen till det 72:a hålet där Fleetwood avgjorde med en birdie och vinst med ett slag.

Fleetwood inledde den sista dagen på Dubai Creek Resort med en ledning med ett slag före McIlroy. Även sydafrikanen Thriston Lawrance lurade i bakgrunden och med ett imponerande spel på söndagen närmade Lawrence de båda där framme.

Sydafrikanen avslutade med en bogeyfri 64-runda och tog ledningen i klubbhuset med sina 18 under par. Ute på banan hade Fleetwood tappat ledningen till McIlroy för första gången på hela dagen med en bogey på det 16:e hålet.

Båda gjorde birdies på det 17:e hålet, men på det sista hålet hittade McIlroy vattnet på vänstersidan med sin drive, droppade och kunde bara mäkta med en bogey. Fleetwood träffade fairway från tee, skickade upp inspelet till fem meter från pinnen och satte sedan sin birdieputt för totalt 19 under par och seger med ett slag.

–  Det känns så bra nu. Det har varit en riktigt cool vecka där jag spelat bättre och bättre hela tiden. Jag hade en fantastisk dag igår, och även idag. Att spela med Rory och att dessutom få vinna, är stort, sa en lycklig Fleetwood efteråt.

– Det är alltid väldigt speciellt när du spelar med en av dina vänner, som även är en av de bästa spelarna i världen. Rory har haft en stor inverkan på mig och min golf. Jag har sett honom göra fantastiska saker i golftävlingar, men idag var det min tur.

– Att vinna är viktigt. Det ger dig självförtroende att veta att du kan göra det nästa gång du är i samma situation. Var du än är i världen, vilken tävling du än spelar är den vinnande känslan magisk och det känns fantastiskt att börja året med en vinst.

Segern var den första någonsin för Fleetwood i Dubai och den sjunde totalt på DP World Tour. Den tar honom upp till 11:e platsen på världsrankingen, fjärde platsen i Race to Dubai-rankingen och första platsen i International Swing-rankingen.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Dubai Invitational

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights