NyheterTävlingar

Häftig ledarboll den sista dagen av Dubai Invitational

Engelsmannen Tommy Fleetwood sköt en felfri 63-runda på lördagen för att gå ikapp och förbi sin Ryder Cup-kompis Rory McIlroy inför den sista dagen av Dubai Invitational på Dubai Creek Resort. Fleetwood gjorde åtta birdies och var helt bogeyfri och är 15 under par inför avslutningen på söndag.

– Jag spelade riktigt bra idag. Fick en perfekt start som gav bra flyt direkt, något som jag saknade igår. Sen trillade det in rätt många birdies igen i mitten av rundan. Det var en sån dag där jag kände att kunde sänka nästan alla puttar, sa en nöjd Fleetwood efteråt.

Fleetwood har vunnit två gånger tidigare i Förenade Arabemiraten men båda gångerna har varit i Abu Dhabi och han jagar nu sin första seger i Dubai. 32-åringen avslutade säsongen förra året med att komma tvåa i DP World Tour Championship och efter att flugit från Hawaii till Dubai på måndagen har han nu tagit ledningen inför det sista varvet i en DP World Tour-tävling för första gången sedan 2014.

Det blir en ledarboll med två Ryder Cup-stjärnor på söndagen. Rory McIlroy, som inledde Dubai Invitational med en imponerande 62-runda har sedan gått på 70 respektive 67 slag och ligger slaget efter Fleetwood inför avslutningsrundan.

– Jag spurtade bra på de sista nio hålen för att hänga med Tommy. Det ska bli jättekul att spela med honom imorrn och jag ser verkligen fram emot det, sa McIlroy.

Dansken Thorbjörn Olesen ligger på tredje plats, 12 under par och slaget efter ligger en trio bestående av Thriston Lawrence och Zander Lombard från Sydafrika och Englands Jordan Smith.

De svenska spelarna har det lite kämpigt denna vecka. Sebastian Söderberg är bäst av de blågula med en delad 23:e plats på totalt fyra under par. Simon Forsström delar 53:e platsen och Jens Dantorp är 59:a i det totalt 60 man starka startfältet.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Dubai Invitational

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights